Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Sportieve prestatie deelraadslid

Sven de Langen succesvol in aanloop naar de Tour de France

In aanloop naar de Tour de France hebben 1 miljoen Rotterdammers het afgelopen jaar op allerlei evenementen meegedaan met het virtueel parcours. De snelste tijd (1 minuut en 7 seconden) is gefietst door Sven de Langen, deelraadslid van de deelgemeente IJsselmonde voor het CDA.

Op vrijdag 25 juni is Sven gehuldigd op het bordes van het WTC Rotterdam tijdens de slotmanifestatie Rotterdam Laat Open. Uit handen van de projectmanager Side Events Tour de France ontving Sven een Grand Départ wielertrui, een hotelcheque en een fraaie bos bloemen.

Daarnaast heeft Sven zich als eerste geplaatst voor zijn finale race op het officiële proloogparcours welke werd gehouden op vrijdag 2 juli. Hier werd Sven 2e en voor deze prestatie kreeg hij als blijvende herinnering een medaille.

Sven de Langen over zijn sportieve prestaties: De finale race op 2 juli was waarschijnlijk mijn enige kans ooit om in tour sfeer op de rijbaan de Erasmusbrug op te fietsen met uitzicht op de Maas en de Rotterdamse skyline. Een fantastische beleving.

Het bestuur van IJsselmonde feliciteert Sven de Langen met deze sportieve prestaties.