Gemeente Castricum

Bestuursovereenkomst getekend voor nieuwbouw Paulusschool

Stichting Tabijn en de gemeente Castricum hebben op 5 juli een bestuursovereenkomst getekend omtrent nieuwbouw van de Paulusschool met
- daarboven - woningen. De heer Gaemers van Stichting Tabijn en de wethouders Portegies en Meijer van de gemeente Castricum tekenden de bestuursovereenkomst waarmee een belangrijke stap in de richting van nieuwbouw is gezet. De partijen zijn overeengekomen dat zij met elkaar de plannen verder uitwerken.

Â

Stichting Tabijn neemt het bouwheerschap op zich. Dit houdt in dat Tabijn de verdere voorbereiding van de bouw op zich neemt en als opdrachtgever fungeert. Stichting Tabijn is ook degene die de aanbestedingsprocedure gaat begeleiden.

De rol van gemeente Castricum is vooral faciliterend, het gaat met name om de procedurele begeleiding van het project inclusief datgene wat voortkomt uit wettelijke verplichtingen.

In de overeenkomst zijn ook afspraken gemaakt over financiële, ruimtelijke en stedenbouwkundige aspecten

Â

Volgens de huidige planning kan de school met bovenwoningen in het derde kwartaal van 2012 worden opgeleverd. Diverse factoren kunnen echter van invloed zijn op de uiteindelijke datum van oplevering.

De eerstvolgende stap is het starten van een aanbestedingsprocedure. Het gaat om een Europese aanbesteding; de bedoeling is deze procedure nog deze maand in gang te zetten.


* 2637-castricum-Paulusschool-onderlegger-280610 Model(1).pdf (132,1 KB)