Gemeente Enkhuizen

Wethouder Boland opent Beachvolleybal veld op Enkhuizerzand

Op zaterdag 3 juli heeft Wethouder Boland het Beachvolleybalveld nabij het Recreatiebad Enkhuizerzand officieel geopend. Wethouder Boland nam het veld met een echte opslag officieel in gebruik. Daarna speelden de dames van Madjoe 2 en 3 een oefenwedstrijd.

Wens
Binnen volleybalvereniging Madjoe bestond al een aantal jaren de wens om de steeds populairder wordende outdoor variant van het volleybalspel aan haar leden aan te bieden. Pogingen om dit te realiseren waren tot nu toe niet succesvol. Omdat ook Recreatiebad Enkhuizerzand een beachvolleyveld als een verrijking van haar aanbod zag, hebben beide partijen elkaar opgezocht en is in een goede samenwerking het veld gerealiseerd. Dankzij de hulp van een aantal lokale bedrijven waaronder P. Vriend Sloopwerken, J. Koper & Zn en Toolstra Bouwbedrijf en vele vrijwilligers van Madjoe, is het eerste beachveld in Enkhuizen tot stand gekomen. Het veld is direct (vanaf begin mei) in gebruik genomen en op dit moment spelen al 12 teams wekelijks Beachvolleybal.

Uurtje Beachvolley?
Naast leden van Madjoe kan iedereen het veld via de receptie van Recreatiebad Enkhuizerzand het veld reserveren en huren voor 5 per uur. Zowel Madjoe als Recreatiebad Enkhuizerzand zouden graag een 2e en misschien wel 3e veld aan leggen zodat het in de toekomst ook mogelijk wordt om toernooien te organiseren.