Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)


Uitbreiding markt Veendam een succes

De gezamenlijke actie van gemeente, de Centrale Vereniging Ambulante Handel (CVAH), winkeliers en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) om de maandag- en donderdagmarkt in Veendam te versterken is een succes. Naar aanleiding van een brief en een oproep in De Koopman, het vakblad voor marktkooplieden, besloten maar liefst 21 marktkooplieden op de Veendamse markten te komen staan. De meeste nieuwe marktkooplieden zijn ook na de marktgeldvrije periode van 3 maanden gebleven.

De actie heeft gezorgd voor een verdubbeling van het aantal kramen en een veel gevarieerder aanbod. Dat maakt de markten een stuk aantrekkelijker, ook voor mensen van buiten Veendam. Uiteindelijk profiteren de winkeliers rondom de markt daar ook van, want bezoekers van de markt lopen vaak de omliggende winkels ook nog even binnen.

Van alle markten thuis
Op de donderdagmarkt staan nu marktkooplieden met groente en fruit, vis, kaas, kip, droge worst en noten. Daarnaast worden er droogbloemen, grote maten kleding, lingerie, kinderkleding, kleding, hobbyartikelen, bloemen en diervoeders aangeboden. Ook aan de inwendige mens is gedacht; op de markt worden ook hamburgers en patat verkocht.

De maandagmarkt is nog uitgebreider. Daar staan ook marktkooplieden met vlees, kruiden, stroopwafels, sokken, cd's, zaden/bollen, kaarten, gordijnen, braadworst en loempia´s. De Veendamse markten zijn nu dus van alle markten thuis.

Bakker gezocht
Op beide markten ontbreekt nu nog een bakker. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met marktmeester Marcel Wildeboer, telefoonnummer 06-5199 7752 of met Mike Snijder, adviseur van het HBD, telefoonnummer 06-2001 8738.

Volop promotie van de markten
Om de markten nog meer te stimuleren zijn er de laatste tijd volop promotieactiviteiten georganiseerd. Deze promotieactiviteiten worden voortgezet. De donderdagmarkt heeft hier al een eigen promotiebudget voor. De maandagmarkt is hier mee bezig. Ook wordt er op dit moment gewerkt aan het opzetten van een website voor de markt.