Provincie Utrecht

Bouw Terwijder Veste Leidsche Rijn gestart

Op woensdag 30 juni is bouw van woningbouwproject Terwijder Veste in Leidsche Rijn gestart. In het bijzijn van kopers, belangstellenden en samenwerkende partners sloegen Nora Hugenholtz, directeur projectbureau Leidsche Rijn en Arjan Geelen, directeur van Proper-Stok Ontwikkelaars de eerste paal. Het project is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VROM en de provincie Utrecht.

De officiële start van de bouw is een nieuwe stap voor het 117 tellende woning- en appartementencomplex Terwijder Veste ten noorden van Leidsche Rijn. De woningen gingen recent in de verkoop. De feestelijke start kreeg alle aandacht van de aanwezige kopers, belangstellenden en samenwerkende partijen Proper-Stok Ontwikkelaars, Projectbureau Leidsche Rijn, architect Geurst & Schulze en aannemer Noordersluis. Het project wordt eind 2011 opgeleverd.

De provincie Utrecht heeft vanuit de knelpuntenpot bouwstagnatie middels een rentekorting er aan bij gedragen dat het project nu ook daadwerkelijk gaat starten met de bouw. Bouwprojecten die vanwege de economische recessie vast lopen kunnen een beroep doen op de provincie. De voortgang van de productie van woningen blijft essentieel. De provincie Utrecht kent nog altijd een hoge druk op de woningmarkt.