Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 5 juli

Alkmaar, 05-07-2010 o 13.00 uur

Dodelijk verkeersongeval

Zuidschermer, maandag 5 juli

Op maandagmorgen omstreeks 06.15 uur vond er op de Zuiddijk in Zuidschermer een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij de bestuurder van een personenauto overleed.

Rond die tijd reed een 56-jarige man uit Tuitjenhorn in een personenauto over de Zuiddijk in de richting Purmerend. Enkele honderden meters na de bocht na het pondje van Akersloot raakte hij naast de weg. In de berm reed hij eerst door een greppel en kwam vervolgens terecht in een naast de weg gelegen sloot. Passanten haalden de man direct uit zijn auto en begonnen met reanimatie. Hierbij kregen zij assistentie van gewaarschuwde politiemensen.

Het slachtoffer werd kort daarop per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier overleed hij, mogelijk als gevolg van hartfalen.

Inbraak in school

Noord-Scharwoude, zondag 4 juli

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een schoolgebouw aan de Schoolstraat in Noord-Scharwoude. De daders kwamen binnen door op het dak te klimmen en hier een lichtkoepel te forceren. De daders doorzochten de computerruimte van de school. Of er daadwerkelijk apparatuur werd gestolen is nog niet bekend.

Politie houdt treinschutter aan

Heerhugowaard, zondag 4 juli

Op zondagavond werd een 22-jarige Heerhugowaarder aangehouden omdat hij met een vuurwapen op een trein schoot. Op zondagavond omstreeks 22.45 uur werd op de J.J.P. Oudweg in Heerhugowaard op een passerende trein geschoten. Hierbij sneuvelde een raam. Niemand raakte gewond. De gewaarschuwde politie ging direct ter plaatse en trof daar een aantal personen en twee personenautos aan. Een van de aanwezige mannen, gaf aan te hebben geschoten. Hij overhandigde het vuurwapen aan de politie. Het wapen werd in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Oudendijk, zondag 4 juli

Op zondagavond omstreeks 18.25 uur vond er op de Provincialeweg in Oudendijk een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. Een 16-jarige jongen uit Hoorn reed op een bromscooter op de Zesstedenweg vanuit de richting Scharwoude. Achterop zat een 17-jarig meisje uit Andijk. In Oudendijk wilde hij de Provincialeweg N247 oversteken. Hier kwam een 35-jarige Edammer aanrijden in een personenauto. De automobilist, die voorrang had, kon de bromfiets niet ontwijken. Bij de botsing liepen de bromfietser en zijn passagier letsel op. Zij werden voor behandeling van mogelijk botbreuken overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Politie pakt drankrijder

Enkhuizen, maandag 5 juli

Op maandagmorgen omstreeks 02.40 uur werd op de melkmarkt in Enkhuizen een 22-jarige automobilist uit Venhuizen gecontroleerd. De man blies 480 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l blazen. Hij blies derhalve ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt man aan wegens belediging

Heiloo, maandag 5 juli

Op maandagmorgen omstreeks 01.30 uur hield de politie een 18-jarige man uit Heiloo aan wegens belediging. De man zat met een groep vrienden bij het station in Heiloo. Toen de politie langs reed gooide hij met bier in de richting van de politie. Hier werd hij voor bekeurd. Hierop vond de verdachte het nodig om beledigingen naar de politie te roepen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn gehoord is hij met een bekeuring wegens belediging heengezonden.

Politie zoekt getuigen van brand

Alkmaar, dinsdag 11 mei

Op dinsdag 11 mei brak tussen 18.40 en 20.30 uur brand uit in het appartementencomplex De Vecht aan de Vechtstraat in Alkmaar. De gewaarschuwde brandweer kon de schade beperken tot ernstige rookschade in de hal. De brand bleek te zijn ontstaan in het kantoor van de huismeester. Hoewel aanvankelijk werd uitgegaan van kortsluiting, gaan in de omgeving geruchten over brandstichting.

De politie wil graag in contact komen met getuigen van de brand of met mensen die iets kunnen verklaren over de herkomst van de geruchten. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).