Gemeente Almere

Almere maakt zich op voor Internationale Jeugdspelen

05-07-2010

Overhandiging Programma Internationale Jeugdspelen 2010 Op maandag 5 juli ontving wethouder René Peeters van Robert Rinsma van de Stichting Partnersteden Almere, een toelichting op het programma van de Internationale Jeugdspelen 2010 met de daarbij behorende programmaboekjes.

Almere maakt zich op voor de Internationale Jeugdspelen 2010 die voor de vijfde keer in Almere worden gehouden, van 12 t/m 15 juli. De organisatie is in handen van de Stichting Partnersteden Almere (SPA) en de gemeente Almere.

Op zondag 11 juli worden in het Topsportcentrum Almere de deelnemers ontvangen uit Aalborg (Denemarken), Haapsalu (Estland, Lancaster (Engeland), Rendsburg (Duitsland) en Växjö (Zweden). De jeugdige sporters - in de leeftijd van veertien tot zestien jaar - zullen gaan strijden om de medailles op acht sportdisciplines te weten: atletiek, badminton, handboogschieten, judo, roeien, tafeltennis, tennis en zwemmen.

Elk jaar weer is het een groot feest. Al die jeugdige spelertjes bij elkaar tijdens het sporten, maar ook daarbuiten. De spelertjes en de trainers verblijven bij gastgezinnen. Naast het sporten wordt uiteraard ook Almere zelf bezocht, het strand en de bossen rond Almere of misschien zelfs wel pretparken in de buurt. Ook cultuur maakt deel uit van het evenement. Dit onderdeel wordt in samenwerking met De Kunstlinie gerealiseerd.