Gemeente Almere

Summer School brengt buitenlandse studenten naar Almere

05-07-2010

Startschot Summerschool Op maandag 5 juli werd het startschot van de Summer School Almere door wethouder René Peeters gegeven. Gisteren kwamen de eerste buitenlandse studenten aan in Almere. Zij hebben de eer om de gloednieuwe Summer School Almere af te trappen. Vandaag begint een groep van 30 studenten met de cursus "Supply Chain Management and Technology". De Summer School Almere vindt dit jaar voor het eerst plaats en trekt naar verwachting zo'n 150 (vnl. buitenlandse) studenten naar de stad.

Minder dan een jaar geleden had niemand het gedacht, maar inmiddels staat de Summer School Almere als een huis. Het is het eerste internationale hoger onderwijsproject in Almere en daar is de gemeente trots op. "In een dynamische stad als de onze horen zowel hoger onderwijs als internationalisering zeer zeker thuis. De Summer School Almere bundelt deze twee op schitterende wijze," aldus burgemeester Annemarie Jorritsma.

De Summer School Almere verwacht in de diverse cursussen circa 150 buitenlandse en Nederlandse studenten te verwelkomen. Vandaag gaat de eerste cursus van start, als een soort proloog. De rest van de cursussen volgt in augustus. Dan vliegen van over de hele wereld studenten in, om in Almere een academisch programma te volgen. "Het zet Almere niet alleen steviger op de kaart als studentenstad, het is ook het begin van een veel breder internationaal georiënteerd onderwijsprogramma," aldus René Peeters, wethouder van onderwijs in Almere.

Deze zomer zullen er naar verwachting acht cursussen worden aangeboden, allemaal met een innovatief of duurzaam karakter. De cursus `Sustainable Building' (La Salle Barcelona) is daar een goed voorbeeld van. Het programma behandelt de laatste trends op het gebied van duurzame bouwmethoden. Maar ook de cursus `The Organic City: method or metaphor?' (INTI) past goed binnen het profiel van de Summer School en heeft daarnaast een Almeers tintje, aangezien de stad zichzelf als `organisch' bestempelt.

De Summer School Almere is een initiatief van de gemeente Almere. De cursussen worden aangeboden door diverse nationale en internationale onderwijsinstellingen, zoals de CAH Almere, het International New Town Institute, TU Delft en La Salle Barcelona.