Politie Groningen

Maandag 5 juli 2010

Provincie Groningen, 05-07-2010

Vervelende Stadjer aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten troffen de man schreeuwend en tierend aan voor de woning van zijn ex-vriendin aan de Van Slingelandtstraat in Groningen. Dienders vroegen de Stadjer om weg te gaan. Ondanks meerdere waarschuwingen ging de man niet weg. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij met twee bekeuringen op zak het politiebureau weer verlaten.

Man voor bedreiging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 59-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding van een huiselijke twist op de Sumatralaan in Groningen. Het bleek dat de man onder invloed van alcohol zijn 58-jarige vrouw had geslagen en bedreigd. Ook had de Stadjer huisraad vernield. Agenten namen de verdachte mee naar het politiebureau. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Kabeldieven aangehouden

HOOGEZAND De politie heeft zondagnacht twee mannen ( 23 en 25 jaar) uit Groningen en Hoogezand aangehouden. Agenten reageerden een melding van diefstal vanaf een nieuwbouwcomplex aan de Pleiadenlaan in Hoogezand. Daar betrapten dienders beide mannen op heterdaad bij het stelen van kabelmateriaal. Ook hadden de kabeldieven al kabelhaspels klaargelegd om mee te nemen. Beide verdachten zijn ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie onderzoekt de diefstal.

Drugsdealers aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagmorgen twee mannen (47 en 49 jaar) uit Winschoten en Groningen aangehouden voor het van harddrugs. Surveillerende politieagenten zagen beide mannen in een auto rijden op de Bornholmstraat in Groningen. Bij het zien van de agenten schrokken beide mannen zichtbaar. De dienders kenden de Stadjer bovendien als een bekende drugsdealer. Beide mannen werden gefouilleerd vanwege vermeend drugsbezit. In de auto van de 47-jarige Winschoter werden ruim 20 gram vermoedelijk cocaïne en ruim 40 gram met vermoedelijk heroïne gevonden. Verder werd een zakje met pillen en een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Bij onderzoek in de kofferbak van de auto troffen dienders verschillende mobiele telefoons, twee digitale fototoestellen en gebruikersvoorwerpen aan. Vermoedelijk zijn deze spullen van diefstal afkomstig. Beiden verdachten werden ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdovende middelen en aangetroffen spullen werden in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden voor gewelddadig gedrag

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 27-jarige automobilist uit T Zandt en een 28-jarige passagier uit eveneens T Zandt aangehouden voor meerdere strafbare feiten. De laatstgenoemde werd na een verklaring naar huis gestuurd, de 28-jarige zit nog vast.

De agenten kregen een melding dat de bestuurder van een bromfiets tijdens een onenigheid over een voorrangssituatie was bedreigd door de inzittenden van een Mercedes, de latere verdachten. De bromfietser werd daarna achtervolgd en klemgereden in de Zwanestraat. Daar werd het 22-jarige slachtoffer uit Groningen mishandeld door de automobilist en werd zijn bromfiets vernield. Op basis van de kenmerken van de auto zagen agenten het tweetal rijden in de Nieuwe Boteringestraat. De verdachten werden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Inbrekers overlopen

GRONINGEN Een getuige heeft zondagmiddag rond 14:00 uur in de Generaal Maczeklaan in Ter Apel twee inbrekers overlopen. De man hoorde lawaai bij een woning. Het tweetal bleek meerdere ramen te hebben vernield en zij gingen ervandoor toen de getuige zich bij de tuin meldde. De gevluchte inbrekers waren tussen de 35 en 40 jaar oud, hadden een licht getinte huidskleur, kort zwart haar en droegen donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in.

Snorfietser belandt in sloot

OUDE PEKELA Een 56-jarige man uit Blijham is zondagavond op de Turfweg betrokken geraakt bij een ongeval. De bestuurder van een snorfiets belandde door nog onbekende oorzaak met fiets en al in de sloot. De 56-jarige had vermoedelijk alcohol gedronken, maar was niet in staat een blaastest af te leggen. Van de verkeersdeelnemer is bloed afgenomen. De politie wacht op de uitslag van dit onderzoek en besluit op basis van het resultaat of er een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 4 juli op diverse plaatsen op snelheid.

Garrelsweer, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1058, aantal overtredingen: 23, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 878, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Zuidwolde, Provincialeweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1004, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Usquert, Provincialeweg N363: aantal geregistreerde voertuigen: 293, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 104 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.