Gemeente Dordrecht


Gratis oplaadpunten voor e-bike en scootmobiel in Dordrecht

In juli zijn in de gemeentelijke fietsenstallingen Achterom en Statenplein twee oplaadpunten voor e-bikes (elektrische fietsen) in gebruik genomen. Ook scootmobielen kunnen hier terecht. Elk van deze fietsenstallingen heeft vier aansluitpunten waar de accu's kunnen worden opgeladen. In deze twee fietsenstallingen kunnen fietsen, brommers en scooters gratis gestald worden.

De elektrische fietsen hebben een positief effect op het milieu (dat blijkt uit cijfers van een onderzoek door TNO). Ze zijn een uitstekend alternatief voor korte autoritten met een koude motor. Als het percentage e-bikes blijft toenemen in het dagelijks gebruik, zal de CO2-uitstoot op termijn worden teruggedrongen. De gemeente Dordrecht schept met de aanschaf van de oplaadpunten mogelijkheden voor een beter milieu. Zij hoopt dan ook inwoners en bezoekers met een e-bike te stimuleren om daarmee naar de stad te komen en gebruik te maken van de oplaadpunten.

Ook in de regio zijn diverse oplaadpunten, waaronder steeds meer horecagelegenheden.

Openingstijden Fietsenstalling Achterom, ingang Raamstraat en Fietsenstalling Statenplein, ingang Kolfstraat bij V&D: maandag tot en met donderdag van 7.30 tot 0.00 uur, vrijdag en zaterdag van 6.30 tot 0.00 uur en koopzondag van 11.30 tot 17.30 uur.