Gemeente Voorschoten

juni

Kort nieuws uit de raad van 28 juni

gemeenteraad (Small).jpg Voortaan vindt u op de website kort nieuws met de belangrijkste besluiten uit de raadsvergadering. Voor een volledig verslag van de genomen besluiten kunt u terecht op de bestuurswebsite van de gemeente Voorschoten.

Ontwikkeling Dobbewijk

De raad heeft het ruimtelijk ontwerp voor de Dobbewijk vastgesteld als basis voor de verdere uitwerking van de plannen om de wijk te ontwikkelen. De raad stelt hier maximaal EUR 2 miljoen voor beschikbaar. Het ontwerp houdt een duidelijke scheiding in tussen wonen en bedrijvigheid. Daarnaast komt er een heldere hoofdinfrastructuur met een rondrijroute. Voor de route en een goede stroomlijning van de weg moet de gemeente grond verwerven.

Start ontwerpfase Deltaplein

De raad heeft besloten de definitiefase van het project Deltaplein/Rabobank af te ronden en per 1 juli de ontwerpfase op te starten. Om afstemming met het Deltaplein/Rabobank project mogelijk te maken wordt ook zo snel mogelijk begonnen met de planontwikkeling voor de Traverse onder andere ter hoogte van de kruising Wijngaardenlaan. De raad stelt maximaal EUR 0,7 miljoen beschikbaar voor plankosten van de gemeente. Voor het project stelt een stringente rapportageplicht, volgens het voorbeeld dat de Rekenkamecommissie heeft aangegeven in haar onderzoeksrapport over de Traverse.

Het project Deltaplein/Rabobank is onderdeel van de ontwikkeling van het Centrum. Over vier jaar is het winkelgebied in het centrum opgewaardeerd met een nieuwe AH aan de noordzijde en een kwalitatief hoogwaardige publiekstrekker aan de zuidzijde. Om de nieuwe publiekstrekker te realiseren heeft de gemeenteraad vorig jaar aangegeven bereid te zijn een bedrag van 2,7 miljoen te investeren in het project.

Concept jaarrekening 2009

De raad besluit de jaarstukken 2009 vast te stellen. De jaarrekening levert een batig saldo op van EUR 15.818.948. Dit saldo is geheel te danken aan de opbrengst van Nuon-aandelen. Zonder deze opbrengst zou er een tekort zijn ontstaan van ongeveer EUR 4,8 miljoen.
* 5 juli 2010