Politie Gelderland-Midden

Vernielingen rondom Gat van Hagen

Publicatiedatum: 5-7-2010 15:51:51

SLIJK-EWIJK / OOSTERHOUT - In de nacht van zondag 4 op maandag 5 juli hebben onbekenden vernielingen aangericht rondom het Gat van Hagen in Slijk-Ewijk. Vier bedrijven hebben inmiddels aangifte gedaan.

Bij het Gat van Hagen werden onder andere een prullenbak en een container vernield. De kano's die zich in de container bevonden, zijn in het water teruggevonden. Ook werd een motorboot gestolen en hiermee werden een kleine steiger en een kabel van een pontje vernield. De motorboot werd kapot teruggevonden, omdat de kabel van de pont in de schroef was gedraaid.

Shovel
Ook werd ingebroken in de loods van een bedrijf en hier werd een shovel meegenomen. Met deze shovel is men vermoedelijk naar Oosterhout gereden. Onderweg werden twee verkeersborden en een slagboom door de shovel geraakt. De shovel raakte hierbij beschadigd. Ook op het bedrijfsterrein vanwaar de shovel werd gestolen werden vernielingen gepleegd.

Een getuige zag de shovel rond 01.20 uur rijden op de Dorpsstraat in Oosterhout. Hij zag dat de bestuurder meerdere keren probeerde om de shovel te keren. Toen dit niet lukte sprong de bestuurder eruit en maakte zich uit de voeten.

Wie heeft informatie?
De politie is op zoek naar de dader(s) van de diefstal en vernielingen. Mensen die informatie hebben over dit voorval kunnen bellen met de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, dan kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(073540)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---