Gemeente Boekel


GGD promoot samen met rapgroep IMMO veilig vrijen onder Antilliaanse jongeren

GGD Hart voor Brabant.JPG De GGD Hart voor Brabant werkt samen met rapgroep IMMO om veilig vrijen onder de aandacht te brengen van Antilliaanse jongeren. Hiervoor ontwikkelden ze onder andere samen de videoclip âAll outâ met de boodschap: veilig vrijen, gebruik een condoom, de soa-test en het GGD Sense-spreekuur. Deze clip staat op het nieuwe album van IMMO âJe laatste condoomâ, dat op 10 juli zijn release heeft in de Gallery in Tilburg.

De show rond deze release is in een soort âvoorlichting jasjeâ gestoken in het Nederlands en het Papiaments. De host vertelt waarom de GGD en IMMO samenwerken. IMMO toont de videoclip en rapt onder andere over tienerzwangerschappen en respect voor de vrouw met voorbeelden uit eigen ervaringen, waarin het publiek zichzelf kan herkennen. De GGD deelt tijdens de show condooms uit en kaartjes voor het Sense-spreekuur.

Marta Pape, soa-verpleegkundige van de GGD Hart voor Brabant: âWe willen Antilliaanse jongeren bewust maken van de risicoâs van onveilig vrijen. Condoomgebruik vermindert deze risicoâs. Ook willen we dat deze jongeren weten dat zij bij de GGD terecht kunnen voor een soa-test of het Sense-spreekuur voor al hun problemen op het gebied van seksualiteit. Denk aan ongewenste zwangerschappen, pijn bij het vrijen maar ook grenzen aangeven door nee te zeggen als je niet wilt vrijen. Antilliaanse jongeren zijn voor ons vaak moeilijk te bereiken. En juist net deze jongeren krijgen relatief vaak te maken met een soa of ongewenste zwangerschap. IMMO bereikt de Antilliaanse jongeren met hun muziek. Zij willen bij hun muziek veilig vrijen meer gaan benadrukken en hebben ons daarom benaderd.â

MP3-card
IMMO brengt zijn album âJe laatste condoomâ uit op een MP3-card. Hierop staat ook het logo van de GGD met een link naar de website www.ggdhvb.nl/sense.

Kijk voor meer informatie over de albumrelease of IMMO op: www.immobackstage.com.

Â

Cijfers gevonden soaâs:
Uit RIVM sexually transmitted infections, including hiv 2009 verschenen 18 juni 2010 blijkt:
Chlamydia bij: heteroseksuele mannen: Nederland 10,2 % en Antillen/Aruba 21,6%
mannen die seks hebben met mannen: Nederland 9,4% en Antillen/Aruba 16,6%
vrouwen: Nederland 10,6% en Antillen/Aruba 15,8% Gonorroe bij: heteroseksuele mannen: Nederland 1,1 % en Antillen/Aruba 5,5%
mannen die seks hebben met mannen: Nederland 8,3% en Antillen/Aruba 14,4%
vrouwen: Nederland 1,1% en Antillen/Aruba 2,2%