Gemeente Hulst

& snellere RO-procedures in Hulst

Minder & snellere RO-procedures in Hulst

Vooruitlopend op de invoering van de WABO en het Omgevingsloket online past de gemeente Hulst alvast RO-procedures aan.

De gemeente Hulst past alvast de procedures op het gebied van Ruimtelijke Ordening aan vooruitlopend op de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en op de ingebruikname van het Omgevingsloket online.

De gemeente Hulst voert met ingang van 1 juli 2010 geen volledige procedures meer voor ontheffingen van het bestemmingsplan als het gaat om kleine afwijkingen.

Daarbij gaat het enerzijds om zaken met weinig impact die niet in het bestemmingsplan zijn opgenomen. Dit zijn de ontheffingen op basis van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening. Anderzijds betreft het zaken die wel in het bestemmingsplan zijn opgenomen, maar waarbij - wanneer men daar op kleinschalige wijze van af wilt wijken - volgens het bestemmingsplan een ontheffingsprocedure moet worden doorlopen.

Er moet wel nog een aanvraag worden ingediend bij de gemeente. Deze wordt vervolgens door de gemeente getoets. Maar wordt daarna niet meer voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd. Op deze wijze kan sneller worden gehandeld en hoeven burgers en andere gemeentelijke klanten minder lang te wachten op besluitvorming. Na het verlenen van de betreffende bouwvergunning (straks de omgevingsvergunning) blijft de mogelijkheid bestaan om bezwaar in te dienen.

Zowel de Wabo als het Omgevingsloket online worden naar alle waarschijnlijkheid per 1 oktober 2010 ingevoerd cq. in gebruik genomen.