Politie Hollands Midden

Alphen - Politie waarschuwt voor Engelse/Ierse stratenmakers

Alphen, 05-07-2010 o De politie waarschuwt voor een groep Ieren of Engelsen die op een opdringerige en intimiderende manier bewoners benaderen. De mannen hebben een bewoner in de wijk Ridderveld gevraagd of hij werk had voor stratenmakers.

De bewoner toonde in eerste instantie interesse, maar toen de mannen al enkele dagen daarna meerdere keren aan de deur stonden stelden ze zich intimiderend op.

De politie vraagt bewoners alert te zijn wanneer personen zich aanbieden voor dergelijke werkzaamheden. Indien u het niet vertrouwt, waarschuw dan de politie. Vraag ook altijd om een legitimatiebewijs en controleer het bedrijf. Wilt u gebruik maken van de dienst die u wordt aangeboden aan de deur? Spreek van tevoren een prijs af en leg dit vast op papier zodat er na afloop niet meer geld gevraagd wordt.

De politie sluit niet uit dat deze mannen zich eerder al hebben voorgedaan als schoonmakers. In Boskoop werd op zaterdag 22 mei een echtpaar wonende aan de Zijde benaderd door een man. Hij vroeg of zij gebruik wilde maken van zijn schoonmaakdiensten. Het echtpaar bedankte maar de man stond desondanks die avond met drie collegas voor de deur. Ze drongen zich op en het echtpaar stemde toe dat zij op twee plekken de bestrating mochten reinigen en een deel van het dak van de woning. De bewoners hebben uiteindelijk geen gebruik gemaakt van hun diensten.