Gemeente Nijefurd


Stavoren

Overhandiging AED defibrillator aan De Kaap in Stavoren

Donderdag 8 april overhandigt burgemeester Boekhoven de eerste AED defibrillator aan het bestuur van Multifunctioneel Centrum de Kaap in Stavoren. In totaal reikt de gemeente in eerste instantie 16 AED defibrillatoren uit aan organisaties, verspreid door de gemeente Nijefurd. Jaarlijks worden vele levens gered met een AED defibrillator. Met een defibrillator kan een schok aan het hart worden toegediend op het moment dat iemand een levensbedreigende hartritmestoornis heeft.

Locaties AED Defibrilator

Jaarlijks worden vele levens gered met een AED defibrillator. Met een defibrillator kan een schok aan het hart worden toegediend op het moment dat iemand een levensbedreigende hartritmestoornis heeft. De locaties waar de defibrillatoren hangen, worden herkenbaar gemaakt met een sticker op de toegangsdeur van het pand. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek levert de defibrillatoren aan de gemeente Nijefurd. Zij hebben ruime ervaring met AED's.

Op de volgende locaties komt een AED beschikbaar:


· Gemeentehuis Workum


· Gemeenschapscentrum De Klink


· Parkeerwachter gemeente


· Cultureel Centrum De Klameare


· Dorpshuis It Swaeigat


· Dorpshuis De Begine


· Sportvereniging Hindeloopen


· Dienstencentrum Nij Claerbergen


· Dorpsbelang Molkwerum


· Havenmeester Stavoren


· Multifunctioneel Centrum De Kaap


· EHBO vereniging Hindeloopen


· EHBO vereniging Koudum


· Plaatselijk Belang Workum


· Promotie Workum

Het Antonius Ziekenhuis heeft voor verschillende instanties de trainingen en certificering van vrijwilligers verzorgd, zodat op elke locatie voldoende mensen weten hoe om te gaan met een AED defibrillator. Het ziekenhuis heeft eerst locatieonderzoek gedaan, om ervoor te zorgen dat de defibrillatoren verspreid over de gemeenten beschikbaar komen. Het ziekenhuis houdt bij waar de AED's zich bevinden en welke vrijwilligers zijn gecertificeerd.