Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen gezocht: ongeval op brug bij Abel Tasmanplein

Purmerend o Op zondagmiddag 4 juli, omstreeks 16.38 uur, zijn drie personen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Op een bromfiets zaten twee jongens, van 17 en 18 jaar uit Purmerend, die vanaf het Tropenpad rechts de brug opreden in de richting van het Abel Tasmanplein in Purmerend.

Een 8-jarige jongen uit Purmerend was op de brug aan het spelen toen de bromfiets aan kwam rijden. De bromfietser kon niet meer uitwijken voor de jongen en reed hem aan.Alledrie de slachtoffers zijn door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en zaten onder de diepe schaafwonden. De bromfietser moet geopereerd worden aan zijn been, de 17-jarige jongen die achterop de bromfiets zat, heeft flinke kneuzingen en de 8-jarige jongen heeft een zware hersenschudding opgelopen. De omgeving werd korte tijd afgezet zodat de afdeling
Verkeersondersteuning van de politie onderzoek kon verrichten. Het fietspad werd na ongeveer anderhalf uur vrijgegeven voor verkeer.

De politie is op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Als u meer informatie heeft dan kunt u contact opnemen met de politie Zaanstreek-Waterland via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.