Politie Noord- en Oost Gelderland


Politieberichten Veluwe 5 juli 2010|     |Harderwijk-Insluiper bedrijfspand pikt spullen medewerkers|

Een nog onbekende man heeft kans gezien, om vanuit een bedrijfspand aan de Daltonstraat in Harderwijk, meerdere mobiele telefoons en een portemonnee van medewerkers van het bedrijf weg te nemen.


De man liep donderdag 1 juli, tijdens de lunchpauze het pand binnen, groette beleefd de receptioniste en zocht daarna in verschillende verlaten werkruimten naar waardevolle spullen. Hij nam mobieltjes en een portemonnee van in totaal zes medewerkers weg. De benadeelden hebben aangiften gedaan.


De politie waarschuwt voor dit soort eenvoudige diefstallen. Bedrijven wordt geadviseerd, om binnenkomende bezoekers altijd aan te spreken en behulpzaam te zijn en waardevolle goederen niet in de garderobe of handtassen achter te laten.

|     |Elburg - Veel schade aan ontplofte kantoorkeet            |

Bij de ontploffing in de kantoorkeet aan de Broekhovenstraat in Elburg is vrijdagavond 25 juni jl. forse schade ontstaan.


Het incident vond die vrijdagavond tussen 23.00 en 00.00 uur plaats. Wat er precies is ontploft is nog niet duidelijk, maar alle ramen van het gebouw zijn vernield, het plafond is ernstig beschadigd en de wanden zijn door de kracht van de explosie ontzet.
De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de ontploffing en wil in verband met de opsporing van de mogelijke dader(s) graag in contact komen met getuigen of anderen die iets van het incident hebben gezien of daarover informatie hebben. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.