Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Helder

Startbijeenkomst uitvoering Waterplan Den Helder

Publicatiedatum : 5 juli 2010

Hoogheemraad Rob Veenman en wethouder Paul Walgering van de gemeente Den Helder onthulden vanmiddag samen het bouwbord voor de uitvoering van de verlenging van de kanoroute van Julianadorp naar de Stelling. Dit is de eerste maatregel in een reeks van 74 die vanaf nu tot 2014 in het (stedelijk gebied) van Den Helder worden uitgevoerd in het kader van Waterplan Waterbreed. Waterbreed werd eerder door het hoogheemraadschap en de gemeente Den Helder gezamenlijk opgesteld.

De onthulling van het bouwbord door beide bestuurders, laat zien dat samenwerking ook in de uitvoerende fase belangrijk is om de doelstellingen van het plan te kunnen realiseren. Dit zijn onder andere droge voeten en schoon water, in combinatie met belevingswaarde, natuur en recreatie voor de bewoners.

Met de verlenging van de kanoroute van Julianadorp naar de Stelling (centrum Den Helder) is het werk straks ook in het stedelijk gebied van Den Helder zichtbaar voor de bewoners. Laten de foto's hieronder zien dat de kanoroute nu nog obstakels kent, na plaatsing van onder andere vier duikers is deze route straks volledig bevaarbaar over een lengte van in totaal 20 km.