Volker Wessels Stevin NV
Hemboog genomineerd voor Nationale Staalprijs 2010

De overkapping van Station Sloterdijk (Hemboog) in Amsterdam is genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010 in de categorie karakteristieke stalen bouwdelen. Van Hattum en Blankevoort bouwde samen met Hollandia een glazen overkapping over het nieuwe perron van het Station Amsterdam Sloterdijk.

Uit de 147 inzendingen zijn in totaal 15 projecten genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2010, de tweejaarlijkse prijs van Bouwen met Staal. De inzendingen nemen deel in één van de vijf categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur, en karakteristieke stalen bouwdelen. Een onafhankelijke jury kiest uit de genomineerden in elke categorie een winnaar.
Welke dat zijn, maakt de juryvoorzitter, architect Hans van Heeswijk, bekend tijdens de Nationale Staalbouwdag 2010, op 14 oktober a.s. in Evenementenhal Gorinchem.

Overkapping Station Sloterdijk (Hemboog), Amsterdam
In opdracht van Prorail bouwde Van Hattum en Blankevoort samen met Hollandia een glazen overkapping over het nieuwe perron van het Station Amsterdam Sloterdijk. Bijzonder is dat de 200 meter lange tube-vormige kap, volledig is uitgevoerd in koud gebogen glas - een innovatieve uitvinding van Movares.