Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

De gastheren van de "bikehotels" en Gstaad Saanenland Tourismus lanceren een bijzonder aantrekkelijk arrangement voor enthousiaste en genietende mountainbikers

De 1e Gstaader Mountainbikeweek gaat van start

05 juli 2010 * * * De vakantiebestemming Gstaad in het Zwitserse Berner Oberland heeft zich met succes als mountainbike-regio op de kaart gezet. De gastheren van de tien daar ter plaatse gecertificeerde bikehotels hebben daarom een aantrekkelijk arrangement samengesteld en lanceren met Gstaad Saanenland Tourismus de "1e Gstaader Mountainbikeweek". Van 19 tot 25 september bieden zij sportieve deelnemers en op echt genieten gerichte mountain-bikers een aansprekend programma met tochten vol verrassende belevenissen naar de mooiste plekjes van het vakantiegebied.
Het arrangement bevat zes overnachtingen o.b.v. halfpension. Tot het programma behoren naast een welkomsaperitief vijf tochten onder begeleiding van ervaren mountainbike-gidsen voor technische tips, twee testmiddagen met top-mountainbikes van Bergamont en Specialised - georganiseerd door "Sputnik Bikeshop Zweisimmen" - en ook een ongedwongen afscheidsavond in een berghut. Een dagelijkse pick-nick `s middags is ook in de prijs inbegrepen. Deze bedraagt 1310 ZwFr.in een 3*-hotel, 1490 ZwFr. in een 4*-hotel en 1610 ZwFr. in een 5*-hotel. De moeilijkheidsgraad van de tochten wordt bepaald door de wensen van de deelnemers.
Routes voor alle fitnessklassen
Voor allen, die sportief op twee wielen van de natuur willen genieten, ligt in de regio Gstaad een uitgebreid net van mountainbike-routes van korte tot buitengewoon zware tochten. Rond 150 km gemarkeerde afstanden wachten erop bereden te worden. In de wereld van de bergen, dalen en bergmeren rondom Gstaad kunnen bovendien mountainbikers uit alle fitness- en vaardigheidsklassen over een afstand van 500 km van het GPS-systeem gebruik maken.
All-in service voor geslaagde actieve vakanties
Tot nu toe hebben tien hotels in het vakantiegebied zich volgens de strenge criteria van Gstaad Saanenland Tourismus als officieel bikehotel van de regio laten certificeren. Die bieden de gasten alles, wat zij voor een geslaagde actieve vakantie nodig hebben: van een af te sluiten ruimte voor de fietsen, een reparatie- en wasservice ter plaatse tot het verschaffen van kaartmateriaal, huurservice en aanspreekpartners, die van wanten weten. Voor fietsliefhebbers zijn er naast de mountainbikeweek in Gstaad ook andere aantrekkelijke hotel-arrangementen met extra service zoals speciale lunchpakketjes en wellness-aanbiedingen
www.gstaad.ch