Ingezonden persbericht

Amsterdam, 05 juli 201035e Amsterdam Marathon een van de grootste

loopevenementen van Nederland

De ambitieuze plannen voor de Amsterdam Marathon, die Stichting Sportevenementen Le Champion onlangs aankondigde, zijn in een stroomversnelling terecht gekomen. Op 17 oktober staan er hoogstwaarschijnlijk al 30.000 lopers aan de start in het Olympisch Stadion. Tevens ontwikkelt het evenement zich verder met een nieuw onderdeel, de Goede Doelen Loop. Schrijf je voor de zomervakantie nog in en neem je hardloopschoenen mee naar het vakantieadres.

De Amsterdam Marathon is volop in ontwikkeling. Zo staan er twee nieuwe Business Runs op het programma: de Mizuno Halve Marathon en de Menzis 8 km. De organisatie laat hiermee zien precies te weten wat hardlopende bedrijven willen, want de inschrijvingsaantallen schieten per week omhoog. Er kan nog tot en met 26 september worden ingeschreven, mits de deelnemerslimiet nog niet is bereikt. Voor meer informatie over de Business Runs en de vele extra's zie www.amsterdammarathon.nl.

De nieuwe Goede Doelen Loop is hetzelfde van opzet als tijdens de Dam tot Damloop. Een goed doel meldt zich met één of meerdere teams en krijgt bij elk vijf aangemelde team de eerste gratis. De kosten voor dat team neemt Le Champion voor zijn rekening. Lopers die zich maatschappelijk betrokken voelen, kunnen zich aanmelden bij een goed doel van hun keuze en zich laten sponsoren door familie, vrienden en collega's.

Bij de Dam tot Damloop is dit onderdeel al zo populair dat veel goede doelen niet aan de benodigde startbewijzen meer konden komen. Om hen een kans te geven voegde de eveneens maatschappelijk betrokken organisatie dit project toe aan de Amsterdam Marathon. Goede doelen kunnen zich via www.amsterdammarathon.nl opgeven, onder het kopje Business Run.

Met de stijging van het aantal inschrijvingen behoort de Amsterdam Marathon binnenkort tot één van de grootste hardloopevenementen van Nederland. De organisatie ziet dat de populariteit van deze stadsmarathon in het buitenland steeds meer toeneemt. Bijna de helft van het aantal inschrijvingen komt uit Groot-Brittannië. Vooral op hardlopers uit dit land heeft 'Amsterdam' een grote aantrekkingskracht. Op de voet gevolgd door Frankrijk, Duitsland, Italië, Denemarken, België en Spanje. Organisator Le Champion ligt goed op schema om haar ambitie, over vier jaar 37.000 lopers aan de start te hebben staan, gerealiseerd te zien. Dan behoort dit evenement tot één van de grootste van Europa.

De inschrijving voor de Amsterdam Marathon sluit op 26 september of eerder als de deelnemerslimiet is bereikt. Schrijf je nu nog in voor de zomervakantie en neem de tijd om je voor te bereiden op deze najaarsmarathon, de Mizuno Halve Marathon of de Menzis 8 km.

Noot aan de redactie (