Ingezonden persbericht

HILVERSUM - 5 juli 2010 -

AMERIKA ONTDEKT VERNIEUWENDE UTRECHTSE LIVE ACTS C-MON & KYSPKI EN NOBODY BEATS THE DRUM

De innovatieve muziek van C-Mon & Kypski en Nobody Beats The Drum is momenteel aan een gestage opmars bezig in het buitenland en lijkt nu ook furore te gaan maken in New York. De opzwepende energieke beats van C-Mon & Kypski en de knallende meer experimentele electro van Nobody Beats The Drum staan garant voor een spetterende live show.

Afgelopen voorjaar wist C-Mon & Kypski al met succes het Amerikaanse publiek te overtuigen met hun energieke liveact wat resulteerde in een uitnodiging voor het prestigieuze festival nabij New York: 'Camp Bisco' (te vergelijken met het Nederlandse Lowlands) waar onder andere LCD Soundsystem en Major Lazer optreden.

Nobody Beats The Drum staat ook op Camp Bisco deze zomer, zonder ooit eerder in Amerika opgetreden te hebben. Deze opvallende uitnodiging heeft de band mede te danken aan de ophef die ze in korte tijd in het buitenland heeft veroorzaakt met de baanbrekende videoclip 'Grindin' die over de hele wereld uitvoerig bekeken en geroemd is.
De twee Utrechtse bands zullen naast Camp Bisco gezamenlijk nog vijf show in en rondom New York geven. De bands beginnen hun tour in Buffalo en sluiten deze af op het Camp Bisco festival.

Het buitenlandse avontuur is voor de Nederlandse bands inmiddels steeds grotere en grotere proporties aan het aannemen. Speelden C-Mon and Kypski onlangs ook in China, Frankrijk en Groot Brittannië, na de USA wacht meteen een tour in Zuid Afrika en een optreden op het populaire Sziget festival (Hongarije).
Nobody Beats The Drum speelden eerder dit jaar al in Canada, Turkije en Frankrijk, en zal direct na de USA-data naar Zuid Frankrijk reizen voor een optreden op een festival in Biarritz.

Tourschema NBTD / C&K USA:
07/08 - sound lab - buffalo
07/10 - brooklyn bowl - brooklyn
07/11 - the khyber - philadelhpia
07/13 - harper's ferry - boston
07/14 - brillobox - pittsburgh
07/17 - camp bisco - mariaville