Ingezonden persbericht

Rijswijk, 5 juli 2010

Vertrouwen in Oranje is weer terug

Als het aan de Totospelers ligt, gaat Oranje door naar de finale van het WK voetbal 2010. Maar liefst 93% van de Totospelers voorspelt dat Nederland de halve finale tegen Uruguay wint. Na de winst op Brazilië is het vertrouwen in Oranje weer toegenomen. De meest voorspelde uitslag is 0-2 voor Nederland.

Dinsdag is het de vijfde keer dat Nederland tegen Uruguay speelt. Nederland won eerder één keer van Uruguay in 1974. De laatste keer dat de twee landen tegen elkaar speelden was in 1980. Uruguay heeft het WK voetbal gewonnen in 1930 en 1950.

Toto spelen
Men kan met Toto op de wedstrijd Uruguay-Nederland inzetten tot en met dinsdag 6 juli 20:25 uur. Dit is iedere dag mogelijk tot 24:00 uur. Toto spelen kan via www.toto.nl of in bijna alle tabak- en gemakwinkels in Nederland.

Iedereen wint met Toto
Niet alleen spelers van Toto winnen met Toto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Toto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto, de organisatie achter Toto, is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.