Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 21 juni 2010
NU WE ER TOCH ZIJN OP VAKANTIE

credits: BNN

BNN'ERS GOOIEN WORSTJE OP DE BBQ BIJ TOERISTEN EN LOCALS

Kan er een koud biertje worden gescoord uit de koelbox van toeristen op Ameland? Zijn de inwoners van Sexbierum zo wild als hun plaatsnaam doet vermoeden? En kun je in Zandvoort een beetje makkelijk een slaapplek regelen? Tien BNN-presentatoren zoeken het deze zomer dagelijks uit in het programma Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie. Ze testen niet alleen de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking, maar kijken ook of ze bij toeristen een vorkje mee mogen prikken of kunnen blijven pitten. Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie is vanaf maandag 5 juli drie weken lang iedere werkdag van 22.00 tot 22.25 uur te zien bij BNN op 3.

In iedere aflevering van Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie is een BNN'er in een andere plaats te zien. Filemon Wesselink trapt af op waddeneiland Ameland, Sander Lantinga zoekt uit hoe gastvrij de mensen in Harderwijk zijn en Nicolette Kluijver gaat terug naar haar oude ponykamp in Loon op Zand. Nicolette: 'Het weerzien met mijn lieve oude knol Pinokkio was één ding, maar ik stond ook behoorlijk versteld van een zeventien meter lang toeristentreintje bij iemand in de achtertuin. Je komt nog eens ergens met dit programma!'

Geraldine Kemper gaat naar het Brabantse Oosterhout en bezoekt het dorp dat haar qua naam het meest aanspreekt: Sexbierum. Geraldine: 'Het mooie is dat je nooit weet wat je te wachten staat. Het ene moment beland je bij een emotionele moeder die haar hart lucht en het volgende moment spring je in een zwembad of ga je fierljeppen! Ik viel echt van de ene verbazing in de andere.' De overige presentatoren die de gastvrijheid van zonnige vakantieplekken onder de loep nemen zijn Sophie Hilbrand, Zarayda Groenhart, Valerio Zeno, Patrick Lodiers, Dennis Storm en Floortje Dessing.

Alle plaatsen die de BNN'ers bezoeken zijn te vinden op nuweertochzijn.bnn.nl. Op de site kunnen bezoekers een BNN Ringo winnen voor in het zwembad. Voor mensen die liever met hun vakantieliefde op de hotelkamer blijven is de originele NWETZ-deurhanger te downloaden.

----------