Gemeente Barneveld


Nijkerkerweg afgesloten van 5 tot en met 16 juli 2010

De revitalisering van het bedrijventerrein Harselaar-West is bijna klaar. In de afgelopen periode zijn de tunnel onder de A1 verdiept, heeft een groot gedeelte van de Harselaarseweg een nieuw wegprofiel gekregen en is de turborotonde op de hoek van de Harselaarseweg en de Nijkerkerweg aangelegd. Op maandag 5 juli 2010 start de laatste fase van de werkzaamheden: de aanpassing van de Nijkerkerweg tussen de spoorwegovergang en de nieuwe rotonde. De werkzaamheden zijn, zoals beloofd, vóór 1 september afgerond. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om ook de aanliggende wegen aan te pakken. Het gaat dan om de Nijverheidsweg, de Ambachtsweg en de Marchandweg. Die werkzaamheden worden dan tussen 1 september en 1 december uitgevoerd.

De Nijkerkerweg wordt van maandag 5 tot en met vrijdag 16 juli 2010 afgesloten voor alle autoverkeer. De fietsers kunnen wél gebruik blijven maken van de fietspaden langs de Nijkerkerweg. Het bestaande wegdek wordt verwijderd, er wordt een nieuwe fundering aangebracht en daarna wordt de Nijkerkerweg opnieuw geasfalteerd en gemarkeerd. In verband met de beschikbare ruimte en de veiligheid voor de wegwerkers is het niet mogelijk om de Nijkerkerweg in fasen aan te pakken. Daarom is gekozen voor een korte, volledige afsluiting van de weg. De gemeente Barneveld leidt het verkeer om via de A30 en de A1. Op maandag 19 juli 2010 worden de Nijkerkerweg en de nieuwe rotonde opengesteld voor het verkeer. Met ingang van die datum is en blijft het mogelijk om de Nijkerkerweg zowel vanuit noordelijke als vanuit zuidelijke richting te berijden. Het is alleen niet mogelijk om af te slaan naar de Harselaarseweg.

Werkzaamheden Harselaarseweg-Marchandweg
De aanpassing van de Nijkerkerweg is één van de laatste werkzaamheden van de revitalisering van het bedrijventerrein Harselaar-West. Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 13 augustus 2010 wordt gewerkt aan de Harselaarseweg tussen de nieuwe rotonde en tot en met de kruising met de Marchandweg.

Op zaterdag 21 augustus 2010 wordt de Harselaarseweg in zijn geheel afgesloten (tussen de Baron van Nagellstraat en de nieuwe rotonde). Op die dag wordt de laatste asfaltdeklaag aangebracht.

Op maandag 23 augustus 2010 zijn alle werkzaamheden afgerond en is de revitalisering klaar.

De gemeente Barneveld onderzoekt de mogelijkheid of de aangrenzende wegen op het bedrijventerrein, zoals de Nijverheidsweg, Ambachtsweg en Marchandweg ook kunnen worden aangepakt.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, email: info@barneveld.nl