Ingezonden persbericht


Metropolis 2010 presenteert volledige line-up

Fresku vervangt Chrome Hoof - Extra backstage programma

Op zondag 4 juli barst in het Zuiderpark te Rotterdam vanaf 13.00 uur de 22e editie van het Metropolis Festival los. Het gratis toegankelijke festival staat bekend om de programmering van nieuwe en vernieuwende popmuziek en trekt jaarlijks rond de 35.000 bezoekers. Ook dit jaar zullen er op verschillende podia meer dan twintig artiesten uit binnen- en buitenland optredens verzorgen.

Metropolis bevestigde al deze serie namen: Adam Green, The Hype, Redtrack, Pam Feather, Babylon Circus, Brother Ali, Beans & Fatback, Orchestre Poly Rythmo de Cotonou, Hausmagger, Japandroids, Jack Parow, Accelerators, Little Things That Kill, Baskerville, Baroness, Chief, Hef & Önder,Here We Go Magic,The Hickey Underworld, James Yuill, The Mad Trist, Omar Souleyman,The Strange Boys, Tim Knol.

Het eerder aangekondigde Chrome Hoof wordt vervangen door Fresku. Verder is Handsome Poets toegevoegd als winnaar van de Serious Talent Contest.

Naast het uitgebreide publieksprogramma, is er ook weer een backstage programma speciaal voor vrienden van Metropolis, genodigden, artiesten, pers, en boekers. VPRO 3voor12 host het backstage podium met exclusieve sessies van onder meer: The Mad Trist, Hef & Onder en Jack Parow. Via de website van Metropolis Festival kun je kans maken om deze sessies bij te wonen.

Via de website www.metropolisfestival.nl kan men zich aanmelden voor backstage entree. Er is beperkt toegang mogelijk, dus degenen die er het eerste bij zijn, maken de meeste kans erbij te zijn. De backstage ingang is open van 12:30 uur tot 22:00 uur en is dit jaar aan de achterkant tussen Thinkers- en Workersstage in.

Na afloop van het festival volgt traditiegetrouw de afterparty van Metropolis in Rotown, waar je verrast wordt met intieme optredens van bands die eerder op de dag in het Zuiderpark te zien waren.

Metropolisfestival
zondag 5 juli 2009
Zuiderpark, Rotterdam
www.metropolisfestival.nl

Afterparty
Rotown
Nieuwe Binnenweg 17-19
3014 GB Rotterdam
www.rotown.nl

Metropolis 2010 wordt mogelijk gemaakt dankzij:
Rotterdam Festivals, Pact op Zuid, Heineken en Coca Cola.

++++++