Engelstalige site met citaten van beroemde kunstenaars met bron online


Citaten van 1800 - 2000 voor CKV-onderwijs, kunstonderwijs, HOVO en alle kunstgeïnteresseerden

AMSTERDAM, 20100705 -- In juni 2010 is de Engelstalige website met citaten van belangrijke kunstenaars online gegaan, een Engelstalige website met verzamelingen citaten, per kunstenaar gerangschikt, inclusief bronvermeldingen. De bedoeling is dat de website de komende jaren voortdurend wordt aangevuld en uitgebreid. De website is niet commercieel.

De verzamelde citaten zijn door het kunstenaarsduo `Benfo' in de afgelopen jaren successievelijk bij elkaar gezocht, besproken en geselecteerd. (`Benfo' staat voor Ben Vollers en Fons Heijnsbroek.) Aanvankelijk dienden deze citaten onze individuele kunstontwikkeling en onderlinge discussies; totdat we ontdekten dat ze een veel breder publiek konden dienen. Zo ontstond het officiële project van de 'Artists quotes.
Met name die citaten zijn verzameld, die in onze ogen van belang zijn geweest in de ontwikkeling van de kunstenaar en zijn plaats in de moderne kunst. Zo willen we scholieren, studenten en geïnteresseerden zicht geven op de ontwikkeling van de moderne kunst, gezien vanuit de ogen van de kunstenaars zelf! Een kunstgeschiedenis van binnenuit. Een zicht in de keuken van de kunst. Het Engels op de website wordt verzorgd en geredigeerd door kunstenares Anne Porcelijn-Threlfall.

De selecties citaten zijn mogelijk van belang voor scholieren en studenten als illustratie- en naslagmateriaal bij het maken van bijvoorbeeld werkstukken binnen het CKV; bovendien vormen ze zinnig lesmateriaal voor docenten binnen het kunstonderwijs.
Daarnaast willen we onze eigen collega-kunstenaars in binnen- en buitenland de denkwijzes van onze vroegere collega's doorgeven; we zien deze als een moderne vorm van traditie.

De website is bewust Engelstalig gehouden om zo een internationaal publiek te bedienen.
Van elke kunstenaar wordt op de website eerst kort een introductie gegeven met zijn of haar belangrijke gegevens. De citaten van de kunstenaar worden daarna zoveel mogelijk met bronvermelding en literatuurverwijzingen geplaatst, op een wijze die recht doet aan de kunstenaar en de gemaakte kunst.