Politie Zeeland


---

1248-2010 Toezicht n.a.v. klachten, Vlissingen
Op de Boulevard in Vlissingen werd zondag, naar aanleiding van klachten van omwonenden, toezicht gehouden door de Zeeuwse politie.
De overlastmeldingen door omwonenden betreffen voornamelijk brommers die rijden waar zij dat niet mogen en de herrie die zij veroorzaken.

Door agenten van de Zeeuwse politie zijn zondag twee bromfietsers bekeurd terzake het rijden in een geslotenverklaring. Ook werden drie bromfietsen uit het verkeer gehaald voor technisch onderzoek.

De brommers werden op de rollentestbank gezet en bij één van de drie kwam er zelfs een constructiesnelheid uit van 97 kilometer per uur! De andere twee brommers hadden een constructiesnelheid van 65 en 55 kilometer per uur.

1249-2010 Inbreker achtervolgd in Nieuw Namen
Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur kwam er een melding binnen bij de Zeeuwse politie dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de Emmaweg in Nieuw Namen.
Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen zagen zij, op het bedrijfsterrein, een man staan. Hij had een kruiwagen bij zich die gevuld was met allerlei gereedschap.

Bij het zien van de politie ging de man er als een haas vandoor, de kruiwagen achterlatend. Hij klom over het hek van het bedrijf en verdween in het gebied 'Verdronken Land van Saeftinghe'. Uiteraard zetten de agenten de achtervolging in.

Aangezien de man een paar honderd meter voorsprong had op de agenten en de agenten het gebied niet goed kenden, is de achtervolging gestaakt. De agenten hebben even later assistentie gekregen van twee collega's die het gebied wel goed kennen en die zijn op zoek gegaan, in het bijzijn van een politiehond.

De verdachte man troffen zij niet aan, wel zijn vriendin. Zij is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zij was in het bezit van cocaine. Zij verklaarde dat haar vriend zichzelf wilde gaan ingraven in het 'Verdronken Land van Saeftinghe'.

Omdat dit natuurlijk levensgevaarlijk is hebben de agenten helikopterassistentie van het KLPD gevraagd. Deze helikopter heeft een paar uur het gebied afgezocht met een warmtekijker, maar de verdachte is niet aangetroffen. Wel zijn er aanwijzingen bij de politie dat de verdachte zich niet meer in het natuurgebied bevindt. Wat die aanwijzingen zijn wil de politie niet zeggen.

Bij het bedrijf waar was ingebroken heeft de politie een personenauto in beslag genomen, die vermoedelijk van de verdachte is. Ook zijn sporen afgenomen bij het bedrijf.

De verdachte is (nog) niet aangehouden.