Ingezonden persberichtHenk Veen Rembrandt Kunstplein 2010 groot succes

Afgelopen zondag 4 juli 2010 startte de wedstrijd onder de kunstenaars om 13.00 uur. Rond de 100 kunstenaars waagden zich in de zonovergoten dag om op een sportieve en kunstzinnige manier te strijden voor de eerste plaats aan de voet van meesterschilder Rembrandt op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Deze dag organiseerden de ondernemers van het Rembrandtplein in samenwerking met de op het plein gevestigde Henk Veen Gallery de eerste editie van het Rembrandt - Henk Veen - Kunstplein. Na 5 eerdere succesvolle edities op het Max Euweplein, heeft het schildersevenement van het jaar plaatsgevonden op de plek waar het echt thuis hoort, aan de voet van grootmeester Rembrandt zelf.

Rond de 100 kunstenaars met verschillende disciplines schilderden het thema van dit jaar "Het Rembrandtplein". Alle kunstenaars hadden een plek uitgezocht op het plein om hun talent aan het met publiek volgestroomd plein te tonen.

Gedurende het evenement heeft de bekende Amsterdamse kunstenaar Henk Veen samen met Ton Poppes (eigenaar Escape en café de Kroon, tevens directeur horeca Nederland, de auto, welke midden op het plein opgesteld stond een unieke en kunstzinnige uitstraling gegeven door deze te pimpen. Op de auto kan men nog steeds bieden, waarvan de opbrengsten naar het goede doel dance4live zullen gaan. De auto zal te zien zijn bij autodealer Merel Amsterdam.

Om 18.00 uur moesten alle kunstwerken ingeleverd zijn, waarna de deskundige jury moest bepalen welke doeken in de prijzen zouden vallen. Tijdens het beraad van de jury heeft Rocks van de bekende rapband THC, zijn rapsongs laten horen.

De jury Henk Veen (kunstenaar), Iwan van der Boog, Rob Bolland (internationale artiest, songwriter, producer etc), Don Nederhand (beeldend kunstenaar en technisch adviseur bij Koninklijke Talens, Ruurd (beeldend kunstenaar) en Yvonne Hallema (galeriehoudster), zijn tot de volgende winnaars gekomen:


1ste prijs: Jan Selen en Christa Logman (gedeelde prijs van ieder 250 euro)


2de prijs: Rob de Wilde (hotelovernachting, diner en dansen)


3de prijs: Shaun Herron (Zaterdagavond stappas voor 3 personen)

Onder luid applaus werd het prachtige en bijzondere evenement afgesloten.

Meer informatie op www.henkveen.nl


---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht