Ingezonden persbericht



Hollands eten gaat massaal mee op vakantie

§ Drop, hagelslag en ontbijtkoek favoriet
§ Zes op de tien Nederlanders wordt dikker op vakantie § Nederlanders willen op vakantie op de lijn letten, maar vinden dat moeilijk

5 juli 2010 - Hollandse etenswaren gaan deze zomer massaal mee op vakantie. Meer dan de helft van alle Nederlanders neemt typisch Hollands eten mee, zoals drop, ontbijtkoek en aardappelen. Dit blijkt uit onderzoek van Koninklijke Peijnenburg onder ruim 500 Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan. Opvallend is dat niet alleen mensen die er met de auto op uit trekken, typisch Hollandse producten meenemen. Ook 44 procent van de vakantiegangers die met het vliegtuig vertrekt, stopt Hollands eten in de koffer. De belangrijkste reden om Hollands eten mee te nemen is verrassend genoeg niet het geld. We vinden het vooral gemakkelijk om die lekkere Hollandse producten te eten. De Nederlanders willen gewoonweg niet zonder drop, hagelslag en ontbijtkoek. En dat geldt overigens niet alleen voor vakantiegangers. Want ook de chefkok van het Nederlands elftal in Zuid-Afrika heeft ontbijtkoek laten invliegen.

Gezond eten op vakantie is moeilijk
Uit het onderzoek blijkt dat zes op de tien Nederlanders tijdens de vakantie aankomt. En dat terwijl 45 procent van de Nederlanders op gezond eten let. De mensen die gezond willen eten op vakantie maar daar moeite mee hebben, willen bij thuiskomst de weegschaal liever niet zien. Maar liefst 80 procent van deze groep is tijdens de vakantie dikker geworden. Yvonne de Hont van Koninklijke Peijnenburg raadt vakantiegangers daarom aan om die producten mee op reis te nemen die lekker en tegelijkertijd verantwoord zijn, zoals ontbijtkoek. "Zo maak je het zo makkelijk mogelijk om de lekkere trek te stillen."

Ontbijtkoek is een typisch Hollands product dat van nature vetarm en een bron van vezels is. In het Brabantse Geldrop maakt Koninklijke Peijnenburg al meer dan 125 jaar ontbijtkoek.

()