5 juli, 2010

HPS Industrial presenteert Lanner LEC-5520
~ Geïntegreerd systeem zeer geschikt voor de logistieke sector ~

HPS Industrial, specialist in industriële computers en rackmount servers, introduceert de Lanner LEC-5520, een mini-PC met 4-kanaals video capturing. Het systeem is opgebouwd uit de Intel Atom CPU die beschikt over WiFi, 3G en GPS-communicatie en real-time H.264 video en hardwarecompressie. Door de combinatie van real-time communicatie en DVR is de LEC-5520 zeer geschikt voor toepassingen in de logistieke sector.

Door de GPS-module kunnen voertuigen worden opgespoord en er wordt extra veiligheid geboden door middel van vier camera's. Via het display wordt de bestuurder voorzien van extra informatie. Passagiers kunnen het gebruiken voor entertainment, zoals het bekijken van DVD's. Daarnaast kan tegelijkertijd informatie worden verzonden via mobiele 3G-signalen.

"De LEC-5520 is ontwikkeld om industriële, elektrische en mechanische eigenschappen te verenigen die deze box zo degelijk mogelijk maakt", aldus Eric Chiu, Lanner Embedded Computing Director. "De nieuwe features maken de LEC-5520 tot een geschikt platform voor transportapplicaties."

De LEC-5520 beschikt over een interne H.264 codec-chip die beeld omzet in video van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor passen er meer videobeelden op één harddrive of SSD. Video wordt mogelijk gemaakt door vier BNC-analoge inputs, door het gebruik van goedkopere en betrouwbare analoge camera's.

"Het platform is gebouwd rondom de 1.6GHz Intel Atom N270-processor" zegt Taco Scheper, general manager van HPS Industrial." De processor verbruikt weinig stroom en geeft daardoor weinig warmte af. Een ventilator is daardoor niet nodig, wat de betrouwbaarheid en levensduur ten goede komt."

Lanner biedt een uitgebreide Software Development Kit en software die klanten snel op weg helpt. De EyeShot 2000 Control Panel-software biedt basisfunctionaliteiten voor cameracontrole, PTZ en documentopslag- en streaming. Het systeem ondersteunt Linux en Windows.

Specificaties:

* Interne 2.5" harddrive, CompactFlash houder
* Vier USB 2.0-poorten, twee high speed serial UARTs, RS-485 serial poort
* 1 GB DDR2 geheugen IC (uit te breiden tot 2 GB met So-DIMM)
* HDMI- en VGA-video outputs