Ingezonden persbericht



Tweede editie Museumnacht Leiden een groot succes

Een fantastisch programma in de Leidse musea en hun tuinen zorgde voor een heerlijke zomerse avond uit. De warmste dag van het jaar en de overwinning van het Nederlands elftal droegen bij aan een geweldige sfeer tijdens de tweede, succesvolle, Museumnacht Leiden.

Tijdens de opening sprak wethouder Cultuur, Jan-Jaap de Haan, de verwachting uit dat Museumnacht Leiden, na het Leids Cabaretfestival en het Leids Filmfestival, het derde door studenten geïnitieerde Leidse evenement met landelijke bekendheid zal worden. Met deze succesvolle tweede editie is een weer een belangrijke stap in die richting gezet.

De inzet van Leidse organisaties en Leidse kunstenaars is dit jaar sterk gegroeid en een belangrijk element voor het succes gebleken. Deze samenwerking resulteerde in een heel divers programma in de musea, de museumtuinen en in de Leidse straten en wateren. Samen met de Lakenfeesten zorgde de Museumnacht Leiden voor een bruisende stad op vrijdag 2 juli.

Een andere succesfactor en een stap richting de verwachting van de wethouder was het gemêleerde publiek dat afgelopen vrijdag in de Leidse musea te vinden was. Waren het vorig jaar nog voornamelijk studenten, nu stond jong en oud naast elkaar te genieten van deze mooie zomeravond. Museumnacht Leiden wordt breed gedragen door de hele stad en de omgeving.

Griekse-Goden-Vossenjacht, Parijse sneltekenaars, live anatomie, workshops burlesque, silent disco, een fashionshow, Japanse smartlappen, een veiling, films, muziek, eten en drinken; slechts een kleine greep uit het programma. Mensen lieten zich vervoeren in old timer bussen en zochten verkoeling in boten die als taxi dienden. Deze mooie avond uit werd afgesloten met afterparty's in LVC en op studentenvereniging Quintus.

In 2011 zullen de studenten van Quintus samen met Leidse instellingen zich weer storten op een grandioze derde Museumnacht Leiden!