Ingezonden persbericht



Amsterdam/Den Haag 5 juli 2010

Investeringsmaatschappij gelieerd aan de Memory Group neemt Bèta Publishers en Archer Media over

Investeringsbedrijf KTN Capital ­ gelieerd aan de Memory Group ­ neemt alle activiteiten van Bèta Publishers Holding BV, Bèta Publishers BV, Maritiem Publishers BV en Bèta Events BV uit Den Haag over, alsmede die van Archer Media BV uit Amersfoort. De activiteiten van Bèta Publishers, Maritiem Publishers en Bèta Events worden voortgezet onder de vertrouwde naam Bèta Publishers BV, waarbij Archer Media BV de advertentie- exploitatie blijft verzorgen.

In samenwerking met een groot aantal vakverenigingen zoals het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs KIVI NIRIA en de KNCV worden door Bèta Publishers 7 vaktijdschriften uitgegeven waaronder Technisch Weekblad, C2W/C2W Life Sciences en Maritiem Nederland. Ook carrièrebeurzen zoals C2W Career Expo en Maritime Career Expo maken deel uit van het pakket, evenals dé carrièresite voor hoger opgeleide bèta's, Betabanen.nl.

Directeur Geert Nab van de Memory Group: "Bèta Publishers is een heel mooi bedrijf waar, net als bij de Memory Group, gedreven medewerkers prachtige producten maken en organiseren. De synergie van de twee portfolio's zal zorgen voor een nog betere kwaliteit van de serviceverlening aan lezer en bezoeker enerzijds, en adverteerder en exposant anderzijds. Denk bij die synergie aan de content op de verschillende sites en printtitels, maar vooral ook aan de mogelijkheid voor adverteerders om, op termijn, studenten en professionals in de life sciences, de chemie, de techniek en de maritieme sector via één loket optimaal te kunnen bereiken. Zowel in print en online, als tijdens (carrière-) evenementen."

Directeur Roeland Dobbelaer van Bèta Publishers en Archer Media: "De Memory Group is net zo'n prachtig bedrijf als Bèta Publishers. Door de kennis van beide bedrijven te combineren kunnen we prachtige nieuwe uitgeefconcepten creëren, terwijl we de bestaande kunnen versterken. Ook voor 'Bèta Nederland' heeft de samenwerking een belangrijk voordeel. Bèta




Publishers maakt voor meer dan 30 bètaverenigingen kwaliteitsbladen, websites en events. Dankzij de

samenwerking met de Memory Group kunnen we de databases met jonge bèta's en ingenieurs van Memory openzetten voor deze verenigingen, waarvan velen kampen met ledenverlies. En meer leden voor de bètaclubs, dat is natuurlijk pure winst. Het is daarom ook goed dat deze overname in nauw overleg met organisaties als KNCV en KIVI NIRIA heeft plaatsgevonden."

Dobbelaer over Archer Media: "Naast de overname van Bèta Publishers versterkt de Memory Group haar sales- activiteiten met de acquisitie van het Amersfoortse mediabureau Archer Media. Dit mediabureau heeft een team van zeer ervaren accountmanagers met een uitstekend track record op het gebied van vakbladen, events en websites. We zien veel mogelijkheden om de activiteiten van Archer Media op korte termijn uit te breiden."

/////////////////EINDE PERSBERICHT/////////////////

Over de Memory Group:
De Memory Group is marktleider in de communicatie met studenten en starters op de arbeidsmarkt. Merken die hierbij gevoerd worden zijn onder andere De Nationale Carrièrebeurs, Het Nationaal Juristencongres, De Nederlandse Carrièredagen, DiversityWorks, De Carrièrebeurs Overheid, De Carrièrebeurs Zorg en Welzijn, De BestGraduates Game, Memory Magazine, Het Carrière Jaarboek en Jobnet.nl.

Over Bèta Publishers:
Bèta Publishers is een jonge middelgrote uitgeverij gespecialiseerd in het uitgeven van content voor hoger opgeleiden met een technische en/of natuurwetenschappelijke achtergrond. Tot de portfolio behoren vakbladen als Technisch Weekblad, Maritiem Nederland, C2W/C2W Life Sciences, C2W Medicines en Mens&Molecule; websites als www.betabanen.nl, www.c2w.nl en www.technischweekblad.nl; congressen en carrièrebeurzen zoals de C2W Career Expo, de R&D Day en Maritime Career Expo.

Over Archer Media:
Mediabureau Archer Media is gespecialiseerd in de verkoop van advertentieruimte en sponsorwerving voor b2b offline en online uitgeefproducten. Archer Media heeft een sterke focus op techniek en recruitment voor hoger opgeleide bèta's en ingenieurs. Archer Media verzorgt o.a. de sales voor de uitgaven van Bèta Publishers, maar ook voor de bladen Bouwen met Staal en NPT magazine. Archer Media werkt momenteel aan een substantiële uitbreiding van het portfolio.

De acquisitie werd begeleid door Corporate Finance adviseur Roland Heringa van iTrans, voor meer informatie: Roland@iTrans.nl.





Noot voor redacties


Ingezonden persbericht