Gemeente Tilburg
Maandag 5 juli 2010

Tilburg viert de verschillen in T- Parade

Ruim 75.000 bezoekers

Tilburg heeft weer laten zien dat leven met verschillende culturen een wereldfeest is. Niet alleen tropisch weer, maar ook een hartverwarmende sfeer sierde de stad. 52 deelnemende groepen met in totaal 35 nationaliteiten vierden samen met het publiek de verschillen.

Winnaars Parade
Een deskundige jury heeft in vier categorieën de volgende prijswinnaars gekozen. Praalwagen

1e prijs ( Casa del Brasil goes China

2e prijs ( Metamorfose

3e prijs ( Feniks & tROM

Muziekgroep

1e prijs ( Loods 35

2e prijs ( Samba Band Rond Tom Trom

3e prijs ( Sonic Brass Band

Loopgroep

1e prijs ( Sopresa

2e prijs ( Stims & Friends

3e prijs ( The Chubbies

Loopgroep met wagen

1e prijs ( Carribean Flowers

2e prijs ( Pramisie

3e prijs ( Aruba a Las Vegas

Jean-Pierre van der Meijs, voorzitter Stichting T-Parade: "Opvallend dat we dit jaar veel nieuwkomers van buiten de stad mochten ontvangen. Zo wordt de T-Parade van een Tilburgs feestje, een Brabants feest en in de toekomst een nationaal festijn. Het was een geweldig feest met bijzondere samenwerking tussen de verschillende groepen dat we volgend jaar nog verder willen professionaliseren."

Jan Hamming, wethouder integratie: "Fantastisch om mee te mogen maken dat zoveel verschillende culturen samen feestvieren. Zowel in de Parade als in het publiek. Dit geeft vertrouwen voor onze gemengde samenleving."

De T-Parade heeft inmiddels een vaste datum. De komende jaren staat de eerste zondag van juli in het teken van dit kleurrijke evenement. In 2011 is dat op zondag 3 juli.

Voor meer informatie zie www.t-parade.nl


Noot voor redacties


Gemeente Tilburg