Ingezonden persbericht




1 miljoen Nederlands elftal posters

Oranje WK acties ING overtreffen verwachtingen

Amsterdam, 5 juli 2010 - Met het Nederlands elftal nog volop in de race om de wereldbeker zijn de oranje acties van hoofdsponsor ING een groot succes. Nederlanders hebben in drie weken tijd 1 miljoen gratis posters van het Nederlands elftal opgehaald. Gestimuleerd door het oranje succes hebben bijna 85.000 Nederlanders een oranje Hyves pagina aangemaakt. Daarnaast zijn er meer dan vijf keer zoveel bankpassen met oranje afbeelding als normaal uitgegeven en zijn er ook vijf keer zoveel Kinder- en Jongerenrekeningen aangevraagd. Het lied uit de populaire ING WK commercial van Hugh Masekela "Dont't go lose it baby" is gestegen naar plek 32 in de Mega Top-50.

Op Hyves is Arjen Robben de grote held in het Nederlands elftal. Dit blijkt uit de officiële Oranje Hyves Pimp van hoofdsponsor ING, die gebruik maakt van exclusief beeldmateriaal van de KNVB. Bijna 85.000 oranjefans hebben laten zien dat ze achter het Nederlands elftal staan door hun Hyves profiel oranje te kleuren met de afbeelding van de speler die volgens hen de belangrijkste kracht van Oranje is. Robben wordt op de voet gevolgd door Robin van Persie en Wesley Sneijder.

Oranje acties

Iedereen die een ING rekening heeft of neemt kan ook een beeld van zijn favoriete speler op zijn eigen bankpas laten zetten. Opvallend is dat niet de afbeelding van een speler van het Nederlands elftal het populairst is, maar de oranje ING leeuwen. Dirk Kuyt is op de bankpas de meest populaire speler.

Een andere succesvolle oranje actie gericht op de jeugd zijn de tafelvoetbalspellen die kids en jongeren kado krijgen bij een ING Kinder- en Jongerenrekening. In een maand tijd is er een stijging van bijna 500% in het aantal aanvragen ten opzichte van normaal.

Oranjepleinen bezocht door voetbalbus

De vrolijke ING voetbalbus is goed zichtbaar in het straatbeeld. Afgelopen vrijdag stond deze prominent op het Museumplein tijdens de wedstrijd Nederland-Brazilie en konden bezoekers een gratis Nederlands elftal poster ophalen. Morgen tijdens Nederland-Uruguay zal de bus wederom ingezet worden op het Museumplein.


- Einde bericht -