Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond

Amersfoort, 5 juli 2010

ROLSTOELTENNISSERS SUCCESVOL OP WIMBLEDON

Van 2 tot en met 4 juli namen zeven Nederlandse toprolstoeltennissers deel aan Wimbledon, de derde Grand Slam van 2010. Bij Wimbledon komen de rolstoeltennissers alleen in het dubbelspel uit.

Esther Vergeer en Sharon Walraven hebben de Wimbledontitel veroverd in het dubbelspel voor rolstoeltennissters. Het als eerste geplaatste duo kwam net als in de halve eindstrijd niet in de problemen. Daniele di Toro en Lucy Shuker werden met 6-2, 6-3 verslagen. Voor Walraven is het haar eerste grandslamtitel. Vergeer heeft nu zestien grandslamtitels in het dubbelspel, en vijftien in het enkelspel. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door het Belgisch/Nederlandse duo Annick Sevenans/Aniek van Koot. Dat koppel versloeg de Nederlandse Jiske Griffioen en Florence Alix-Gravelier uit Frankrijk met 6-3, 6-7 (2), 6-4.

Robin Ammerlaan en Stefan OIsson hebben de herendubbeltitel op Wimbledon veroverd. In de finale won het Nederland/Zweedse duo verrassend van de lijstaanvoerders. Na een stroef begin trokken Ammerlaan en Olsson met 6-4, 7-6 (4) aan het langste eind tegen Stephane Houdet en Shingo Kunieda (1). Voor Ammerlaan was het de eerste grandslamtitel van 2010. Eerder verloor hij de finale van Australian Open en Roland Garros. In totaal heeft Ammerlaan tien titels behaald in het dubbelspel.


Noot voor redacties