Ingezonden persbericht


Holland Boot

Nieuwe route-indeling voor Frisian Solar Challenge 2010

Alvast het echte Frisian Solar-gevoel oppakken? Vanaf vrijdag 12 februari is een stand te bezoeken van de Frisian Solar Challenge op de watersportbeurs Boot Holland in het WTC in Leeuwarden. De stand maakt onderdeel uit van het platform elektrisch varen en is te vinden in de Friezenhal, standnummer 5026.

In de stand is boot van het team van Gowrings Energy te vinden. Deze boot was de 2e prijswinnaar in de Topklasse van 2008. Verder kan er gekeken worden naar een video over de Frisian Solar Challenge en is er allerlei informatiemateriaal over het evenement te vinden.

Op vrijdag 12 februari wordt ook het symposium 'Wat is de technologische winst van de Frisian Solar Challenge georganiseerd, in de Moskow zaal van het WTC.

Ook Boot Holland bezoeken? WTC Expo, Heliconweg 52 8914 AT Leeuwarden. Boot Holland duurt tot woensdag 17 februari.

Dit jaar zal de route van de race anders zijn als voorgaande edities. Belangrijkste wijziging is een nieuwe start en finish plaats, namelijk Sloten (zie foto). Ons onderzoeksteam heeft deze kleinste stad van Nederland volop verkend. We hebben gekeken naar de vaarroute, natuurlijk de campingplaats en de voorzieningen, vertelt Kiki Merkies, verantwoordelijk voor alle logistiek van de FSC. De finish en start op de 1e en 2e wedstrijddag zal plaatsvinden bij de lokale molen.

De wedstrijdweek:

5 juli 2010: Leeuwarden - Sloten

6 juli 2010: Sloten - Bolsward

7 juli 2010: Rustdag in Bolsward

8 juli 2010: Bolsward - Franeker

9 juli 2010: Franeker - Dokkum

10 juli 2010: Dokkum - Leeuwarden
Meer zonnige nieuws van Frisian Solar Challenge

Schutten? Hoort dat bij de Frisian Solar Challenge? Weblog van hoofd wedstrijdcomité Jan Kooistra

Klunen door zonneboten kennen we al, in juli komt daar het schutten en zonneboten bij.

De traditionele tweede kluunplaats bij Wier wordt vervangen. De dam is eind 2009 vervangen door een sluis. En dat betekent dat alle deelnemers hier doorheen moeten, ofwel de zonneboten gaat schutten. Gelukkig blijft het klunen bij Oude Lije wel behouden, dus dames en heren deelnemers:naar de fitness-school!