Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

kustversterking

Toeristencampagne rondom kustversterking

Nu het zomerseizoen begonnen is, start het waterschap volgende week met een toeristencampagne rondom de kustversterking Herdijkte Zwarte Polder. Dit kustvak is onderdeel van de Zwakke Schakel West Zeeuws-Vlaanderen en is nu volop in uitvoering. Omdat het project midden in een recreatief gebied ligt, deelt het waterschap maandag 5 juli speciale folders met strandballen uit. Ook zijn er vanaf 13 juli tot en met 31 augustus iedere dinsdag (gratis) excursies in het werkgebied.

Snel informeren

Toeristen die op vakantie gaan naar West Zeeuws-Vlaanderen weten vaak niet dat het waterschap daar bezig is met de kustversterking. Om hun snel op te informeren, deelt het waterschap toeristenpakketten uit op alle campings, vvv's, hotels en andere recreatieondernemingen. Iedere vakantieganger krijgt een speciale folder (in Nederlands en Duits) en strandbal bij aankomst. Maandag 5 juli deelt het waterschap de pakketten uit.

Op pad met het waterschap

Vanaf 13 juli kan iedereen tot en met 31 augustus op dinsdagochtend mee op excursie naar de kustversterking van de Herdijkte Zwarte Polder. Deelnemers krijgen alles te horen over onder andere explosievenonderzoek, het maken van een duin, hoe het schap rekening houdt met de natuur en waarom er aan de kust gewerkt moet worden. De rondleidingen starten om 10 uur bij de receptie van camping De Pannenschuur, Zeedijk 19 in Nieuwvliet-Bad. Inschrijven kan vanaf volgende week via verschillende campings of via www.kustversterking.nl. Er kunnen maximaal 25 mensen mee per rondleiding.

Herdijkte Zwarte Polder

De kustversterking bij de Herdijkte Zwarte Polder bestaat uit: het uitdiepen van de geul van de Verdronken Zwarte Polder uitgediept, het aanleggen van een nieuw duin, het bouwen van een nieuwe strekdam en het versterken en overslagbestendig maken van de dijk. Inmiddels is de geul van de Verdronken Zwarte Polder. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat een zandsuppletie uitgevoerd voor het nieuwe duin en de aanleg van een nieuw strand. Op dit moment wordt gewerkt aan de strekdam. Het totale project moet vóór het stormseizoen in oktober klaar zijn. Tot die tijd is een deel van het gebied afgesloten en zijn er omleidingsroutes. Ook een deel van het strand is tijdelijk niet toegankelijk, dit doen we om onveilige situaties te voorkomen.

Breskens, 02-07-2010