Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

5 juli 2010, Utrecht

------

Doorstart voor meubelfabriek Bylsma

Er komt definitief een doorstart voor meubelfabriek Bylsma in Franeker. De grootste meubelfabriek van Noord-Nederland, die begin juni failliet ging, wordt overgenomen door Meubi Trend, onderdeel van de Van Veghel Groep uit Oss. Het personeel is hierover vanmorgen geïnformeerd.

Marieke den Hollander van CNV Vakmensen reageert verheugd op het nieuws over de doorstart. "Bylsma heeft een mooi en modern product. We zijn blij dat dit vakmanschap in het noorden blijft bestaan en dat een flink aantal mensen mee kan in de doorstart."

Meubi Trend neemt de fabriek in Franeker over als productiefabriek in het noorden. Den Hollander verwacht dat zeker de helft (en mogelijk 30) van de 44 werknemers van Bylsma aan het werk kunnen blijven. Een enkeling heeft inmiddels al elders een baan gevonden. Den Hollander: "De meubelsector wordt hard geraakt door de crisis. We hielden er dus rekening mee dat niet alle werknemers mee zouden kunnen in de doorstart. Het feit dat minimaal de helft van de werknemers, en misschien zelfs wel 30, toch aan het werk kan blijven, is al mooier dan wij hadden verwacht."

Deze week bekijkt het MT-team welke functies behouden blijven in Franeker. Tot die tijd blijven mensen nog in dienst van de curator (Rotshuizen). Na de opzegperiode, in de bouwvak, zullen de mensen bij hun nieuwe werkgever in dienst komen.

CNV Vakmensen houdt met de curator contact om de laatste overuren en het overschot aan vakantieuren voor de mensen terug te vorderen.


- - -