Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juli 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Zwaar dronken vrouw raakt rijbewijs kwijt na aanrijding

Enschede

Een 48-jarige automobiliste uit Enschede raakte zondag 4 juli haar rijbewijs kwijt, omdat zij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde en een aanrijding veroorzaakte.

Zondag 4 juli omstreeks 19.45 uur zag een getuige een automobiliste tegen een geparkeerde auto rijden. De automobiliste was na de aanrijding doorgereden. Op de Minkmaatstraat liet de automobiliste de auto midden op de straat staan en liep een woning binnen. De politie kon de automobiliste aanhouden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 48-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd de vrouw voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,30 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (2010060270)

Motorrijder gewond na eenzijdige aanrijding

Enschede

Een 37-jarige motorrijder uit Hengelo raakte zondag 4 juli gewond na een eenzijdige aanrijding in Enschede.

Zondagavond 4 juli omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Weerseloseweg in Enschede. Een 37-jarige motorrijder reed over de Weerseloseweg, komende vanuit Weerselo. De motorrijder haalde een voor hem rijdende automobilist in. Daarbij maakte hij een verkeerde inschatting en moest tijdens het inhalen uitwijken voor een tegemoet komende 64-jarige automobilist uit Enschede. De motorrijder raakte in de berm en kwam in de sloot tot stilstand. Door de val raakte hij gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010060313)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 26-jarige man uit Enschede heeft zondag 4 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 26-jarige vriendin. (2010060199)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Twee auto's in brand, politie zoekt getuigen

Almelo

Maandagmorgen 5 juli omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding van een autobrand aan de Schoolstraat in Almelo. Daar stond een auto volledig in brand. Vermoedelijk is de brand door brandstichting ontstaan. Even later omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een tweede auto in brand gestoken op de Wondestraat in Almelo.

De politie roept getuigen op die iets verdachts gezien hebben rond dat tijdstip op de Schoolstraat / Wondestraat in Almelo. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010060353)

Fietser gewond na aanrijding

Nijverdal

Een 44-jarige fietser uit Nijverdal raakte zondag 4 juli gewond na een aanrijding in Nijverdal.

Zondagmiddag 4 juli omstreeks 12.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Parallelweg in Nijverdal. Een 74-jarige automobilist uit Doetinchem reed over de Nijkerkendijk, gaande in de richting van de Kerkstraat in Nijverdal. Op de kruising met de Parallelweg verleende de 74-jarige automobilist geen voorrang aan een van links komende 44-jarige fietser uit Nijverdal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 44-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010060220)

Man gewond na val fiets

Oldenzaal

Een 73-jarige fietser uit Hengelo raakte zondag 4 juli gewond na val van zijn fiets. De man fietste over de Steenstraat in Oldenzaal. Een onbekende man kwam met zijn hond de Deurningerstraat uit lopen. De 73-jarige schrok van de hond en viel van zijn fiets. De onbekende man zei hulp te gaan halen en heeft zich niet meer laten zien. Een getuige hielp de man en schakelde hulp in. De man werd met een hoofdwond door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De man had het volgende signalement: Het gaat om een blanke man van ongeveer 60 jaar oud. Hij droeg een lichte broek met een blouse. De man had een beige hond aangelijnd bij zich.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval of weten wie de man met de hond is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010060226)

Vandalen laten een spoor van vernielingen achter Hengelo
Zondagmorgen 4 juli deed een eigenaar van een personenauto aan de Schalkbrugerstraat in Hengelo een vervelende ontdekking. Vandalen hadden zijn auto vernield door de spiegel te vernielen en planten op de auto te gooien waardoor deuken en krassen zijn ontstaan. De politie trof een spoor van vernielingen aan. Op de Colenzostraat, Reigerweg, Lijsterweg en Meeuwenweg waren meerdere auto's vernield.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010060236)

Met ruim 1,36 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Rijssen

Een 27-jarige automobilist uit Rijssen raakte zondag 4 juli zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondag 4 juli omstreeks 17.45 uur controleerden surveillerende agenten, op de Molenstalweg in Rijssen, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 27-jarige man uit Rijssen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2010060248)

Lekker eten op de kosten van een ander Enschede
Een 34-jarige man uit Enschede werd zondag 4 juli aangehouden, omdat hij met gestolen cadeaubonnen zich culinair aan het verwennen was.

Zondagmiddag meldde een 48-jarige vrouw haar bij een horecagelegenheid aan de van Lochemstraat dat haar cadeaubonnen, die zij eerder die dag daar gekocht had, gestolen waren. Aan de geregistreerde nummers kon de uitbater vertellen dat op dat moment iemand in het restaurant aan het dineren was met die cadeaubonnen. De politie werd ingeschakeld. De etende man werd naar de herkomst van de cadeaubonnen gevraagd. De 34-jarige Enschedeër bekende de cadeaubonnen te hebben gestolen uit de fietstas van de vrouw. De 34-jarige werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010060251)

Politie waarschuwt wederom voor wisseltrucs Holten
Zaterdagmiddag is een 80-jarige man uit Markelo slachtoffer geworden van een wisseltruc. Omstreeks 14.30 uur sprak een onbekende man de 80-jarige aan geld te wisselen omdat hij moest bellen. De 80-jarige pakte hierop zijn portemonnee en wisselde geld. In de winkel bemerkte de 80-jarige dat hij bestolen is van zijn papiergeld. De man heeft het volgende signalement: . Blanke man met een normaal postuur . Ongeveer 1,75 meter groot
. Hij droeg een bril met ronde glazen . Leeftijd is ongeveer 40 jaar . Hij droeg een grijsachtige overhemd

Mogelijk heeft de man meerder mensen aangesproken met de vraag geld te wisselen. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Holten 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. De politie waarschuwt nogmaals mensen alert te zijn. (2010060204)

---- --