Gemeente Brielle


Persbericht

Brielle, 5 juli 2010
Nummer: 1036

La fête de Brielle was gezellig druk

Van vrijdag 2 juli tot en met zondag 4 juli was Brielle in de ban van de 97e editie van 's werelds beroemdste wielerevenement de Tour de France. Dit was reden voor Brielle om van deze legendarische gebeurtenis een geweldig feest te maken in Franse sferen! Het was dan ook een gezellige (Franse) drukte in Brielle afgelopen weekend.

De liefhebbers van wielrennen en historisch Frankrijk kwamen afgelopen weekend (2, 3 en 4 juli) in Brielle volop aan hun trekken. Rondom Le Grand Départ Rotterdam werd Brielle deze drie dagen omgetoverd tot een heuse Franse stad. Citymarketing Brielle had een verrassend programma gemaakt voor dit weekend. Het programma van La Fête de Brielle bood jong, maar óók oud gedurende de Tourdagen veel ontspanning en vermaak! Niet alleen dankzij de verschillende festiviteiten, maar zeker ook dankzij de knusse Franse sfeer in de binnenstad. Zo was er vrijdag 2 juli voor de kinderen een speurtocht met Asterix en Obelix, een kleurplatenwedstrijd en konden ze wegdromen met het poppentheater Prins Joris. Zaterdag stond vooral in het teken van gezond leven en bewegen. Stichting Wielercomité Toerfietsers Rijnmond - officieel partner van de Tour de France - organiseerde het evenement 'Le Tour de Rotterdam': een mega-toerfietsspektakel waarbij het Tourgevoel zelf ervaren kon worden door deel te nemen aan een van de gezellige toerfietstochten.

Op zondag waren er vele plaatsen waar de wielrenners van de Tour de France bekeken konden worden op Voorne-Putten. Hier was het mogelijk de Tour de France te beleven en uw favoriet aan te moedigen. De winkels in de binnenstad van Brielle waren op deze zondag geopend. Het speciale gevoel dat bij Frankrijk hoort, kon men gedurende het gehele weekeinde ervaren bij Montmartre rondom de Catharijnekerk en de nostalgische kermis. Men kon genieten van gastvrijheid in zuidelijke stijl in een van de vele cafés of restaurants in Brielle. Kortom, het was een gezellig drukte dit weekend in Brielle