Ingezonden persbericht


Haarlem, 5 juli 2010

Johan Remkes opent reizend theaterfestival Karavaan.

De nieuwe Commissaris van de Koningin van Noord-Holland, Johan Remkes, opent reizend theaterfestival Karavaan. Openingsconcert donderdag 8 juli om 20.30 uur aan de Westerdijk in Hoorn, naast Schouwburg het Park.

In zijn eerste publieke optreden geeft Remkes het startsein voor een Karavaan festivalzomer vol beeldende muziektheaterproducties, die zijn ontwikkeld en geënsceneerd op locaties waar de veranderende identiteit van Noord-Holland voelbaar en zichtbaar is.

Om 20.30 uur is het openingsconcert aan de dijk. 5eKwartier maakt een nieuwe compositie speciaal voor drijvende scheepshoorns, een dronken draaiorgel, een operazangeres op 6 meter hoogte en het Groot Karavaan Blaasorkest. 50 houtblazers, koperblazers en slagwerkers uit Westfriesland en 20 boten met scheepstoeter voeren dit muziekstuk uit op en aan de Westerdijk.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Kom kijken, luisteren en muziek maken, op het water en op de wal. Aansluitend starten de locatievoorstellingen in Hoorn en omgeving, waaronder de première van Verkassen II door Het Gezelschap en de Westfriese Omloop van Pé Okx.

Van 3 t/m 25 juli reist theaterfestival Karavaan over de Westfriese Omringdijk met voorstellingen die alle zintuigen prikkelen. 18 (inter-)nationale straattheateracts, 16 locatietheaterproducties en 9 makers van het Karavaanlab brengen meer dan 250 voorstellingen in 11 gemeenten in Westfriesland.

Kaartverkoop via www.karavaan.nl. Hier vindt u ook alle informatie over het gehele programma en de skitterende Westfriese locaties.

Karavaan wordt geproduceerd door Kunst en Cultuur Noord-Holland en mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland.

Noot voor de redactie,