Gemeente Venray

/ Bewaakte fietsenstalling en werkervaringsplaats

05 juli 2010

Bewaakte fietsenstalling en werkervaringsplaats

Vrijdag 2 juli opende de gemeente Venray samen met GGZ Noord- en Midden-Limburg, Mensana en Dichterbij een gratis bewaakte fietsenstalling achter het postkantoor, aan de Poststraat. Langdurig werkelozen en mensen met een beperking zorgen ervoor dat bezoekers aan het winkelcentrum van Venray hun fiets op een veilige plek kunnen stallen.

Na het afronden van het project Centrum op de schop lag er de wens fietsen uit de winkelstraten te weren. Om dit te realiseren staan er inmiddels ruim duizend zogeheten `nietjes' in het centrum waar de fiets aan kan worden vastgezet. Er is echter ook vraag naar bewaking. Als voorloper van de `bemenste' fietsenstalling achter het postkantoor is daarom onlangs al een door camera's bewaakte fietsenstalling geopend op 't Liene.

Werkervaringsplek

Om een fysiek bewaakte fietsenstalling te realiseren heeft de gemeente een fietsbewakingsproject opgezet samen met GGZ Noord- en Midden-Limburg, Mensana en Dichterbij. De bewaakte fietsenstalling biedt namelijk een werkervaringsplek aan mensen met bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of die al lang werkeloos zijn. De bewaking is voor hen een zinvolle dagbesteding. Zij kunnen zich op een plezierige manier dienstbaar maken voor en deelnemen aan de samenleving. Bovendien krijgen zij hiermee een kans om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo. Gemeente en zorgverleners kunnen dit vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid aanbieden. En het winkelend publiek kan rekenen op een veilig plekje voor zijn fiets.

Openingstijden

De fietsenstalling achter het postkantoor aan de Poststraat is 24 uur per dag open. Er zijn 175 plaatsen. De bewakers zijn aanwezig op maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.30 uur, op de vrijdagavond tot 21.30 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.30 uur. Op de overige uren is er camerabewaking.