Dura Vermeer

Rotterdam - 05 juli 2010

Inschrijving Job Dura prijs 2010 geopend

Met ingang van vandaag is de inschrijving voor de Job Dura Prijs 2010 geopend. Het thema van deze prijs is: Morgen Wijzer. Hiermee wil het Job Dura Fonds, uitschrijver van de architectuurprijs voor de regio Rijnmond, aandacht vestigen op het belang van het investeren in een duurzame toekomstige samenleving door onderwijs en educatie.

Stichting Job Dura Fonds
De Job Dura Prijs is een initiatief van de Stichting Job Dura Fonds, een stichting verbonden aan de familie Dura en opgericht ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van Dura/Dura Vermeer. Naast de prijs steunt zij projecten die een bijdrage leveren aan het sociale en culturele leven in de regio Rotterdam en die een relatie hebben met de gebouwde omgeving.

Het thema Morgen Wijzer wil aandacht vragen voor het belang van scholing op alle niveaus voor de sociaal-economische ontwikkeling van de Rotterdamse regio. Naast schoolgebouwen voor basis- en voortgezet onderwijs vallen binnen dit thema ook hogescholen, universiteiten, medische centra, musea en informatiecentra - dat wil zeggen projecten in de gebouwde omgeving die een (overwegend) educatief karakter hebben. De winnaar van de Job Dura Prijs moet in staat zijn op een inspirerende manier een vernieuwende onderwijsopvatting te vertalen in de gebouwde omgeving.

Projecten kunnen worden ingediend door vóór 15 september een projectbeschrijving van maximaal 1000 woorden en maximaal 5 LR beelden naar mail@wijnandgalema.nl te sturen. De uitreiking van de Job Dura Prijs 2010 vindt plaats op dinsdag 16 november.

Jury
De jury staat onder leiding van voorzitter de heer F.W.R. Evers, oud-hoofddirecteur van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten en voormalig directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst. De andere juryleden zijn Leonard Geluk, voorzitter CvB ROC Midden Nederland en oud-wethouder Jeugd en Onderwijs te Rotterdam, Loek Hermans, voorzitter Koninklijke Vereniging MKB-Nederland, Marlies Rohmer, eigenaar Architectenbureau Marlies Rohmer, en zoals gebruikelijk de winnaar van de vorige Job Dura Prijs (2008) Coen van Oostrom, algemeen directeur OVG Projectontwikkeling BV.

Job Dura Prijs
Iedere twee jaar staat de Job Dura Prijs in het kader van een actueel thema binnen de gebouwde omgeving in de regio Rijnmond. De Job Dura Prijs bestaat uit een kunstobject van Bruno Ninaber van Eyben en een geldbedrag van EUR 25.000,-. Dit jaar wordt wederom een aanmoedigingsprijs uitgereikt van EUR 7.500,-.

De Job Dura Prijs is voor het eerst uitgereikt in 1996 aan de gemeente Rotterdam voor het gehele wederopbouw-oeuvre. Daarna is de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan projecten binnen Bouwen voor ouderen (1998), Buitenkamer in de stad (2000), Bouwen voor de jeugd (2002), Water als geld (2004), Veilige Ruimte (2006) en de vorige prijs ging naar het Las Palmas gebouw binnen het thema Nieuw Leven (2008).