Politie Zeeland


---

1255-2010 Auto weg na diefstal sleutels, Sint Maartensdijk
Uit een woning aan de Westpoort zijn maandag diverse goederen weggenomen waaronder de autosleutels. Daarmee werd een voor het huis geparkeerde auto, een grijze Toyota Avensis, ontvreemd.
De diefstal werd vermoedelijk gepleegd tussen 08.00 en 10.00 uur. Door de politie is ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Er zijn geen braaksporen gevonden, mogelijk dat de garagedeur niet goed was afgesloten. Ook werd een buurtonderzoek gehouden maar die leverde geen informatie op.

1256-2010 Automobilist aangehouden voor doorrijden na ongeval, Vrouwenpolder
Door de politie is maandagmiddag omstreeks 15.00 uur een 58-jarige man uit Kapelle aangehouden. De man was eerder vanmiddag betrokken bij een aanrijding waarbij een tweetal fietsers gewond raakten. Na de aanrijding was hij weggereden zonder zijn gegevens bekend te maken.
Het ongeval vond rond 14.00 uur plaats op de Dorpsdijk in Vrouwenpolder. De 58-jarige man reed in zijn auto met daarachter een caravan. Enkele fietsers kwamen hem op de Dorpsdijk tegemoet fietsen. Tijdens het passeren kwam de auto met caravan in aanraking met de fietsers. De automobilist was kort even uit zijn auto gestapt maar reed vervolgens weg zonder zijn gegevens achter te laten. De twee fietsers, een Duits echtpaar, liet hij gewond achter. Zij werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De vrouw had een pijnlijke voet en de man mogelijk een gebroken rib. Na behandeling konden zij later het ziekenhuis weer verlaten.
Gelukkig had een getuige het kenteken van de doorrijder genoteerd. Dit werd doorgegeven aan de politie die de man later in Kats kon aanhouden.

1257-2010 Auto tegen de vangrail, Rilland
Op de A58 ter hoogte van Rilland is maandag rond 16.30 uur een 29-jarige Middelburger met zijn auto tegen de middenvangrail gebotst.
Hij reed richting Middelburg toen hij de macht over het stuur verloor en tegen de vangrail botste. Zijn auto raakte daarbij total loss, hijzelf kwam met de schrik vrij.