Vanaf 2011 heeft ook Eindhoven regionaal arbeidsmarktpodium


Banenbeurs 040 werkt aan werk

EINDHOVEN, 20100705 -- De Banenbeurs is een uniek concept dat zich richt op werkzoekenden met een (v)mbo-, of hbo-opleiding die werk zoeken in de eigen regio. Na een succesvolle start in 2008 met de Banenbeurs 020 in Amsterdam wist initiatiefnemer Dino Sinanovic al snel de stap te zetten naar Rotterdam en Utrecht. "Een banenbeurs voor deze doelgroep ontbrak in het totaalaanbod. Academici kunnen landelijk terecht bij carrièrebeurzen, voor (v)mbo- en hbo-opgeleiden was een dergelijk evenement er niet. En juist deze doelgroep heeft behoefte aan een goed aanbod, het liefst binnen de eigen regio."De Banenbeurs biedt werkcontacten tot en met hbo-niveau en is niet sectorgebonden. Sinanovic: "Het aanbod is ruim en divers; van techniek, zorg, overheid en detailhandel tot aan de horeca."

Het succes is volgens Sinanovic te verklaren uit de wijze waarop het evenement plaatsvindt: "Het is vooral een banenbeurs, geen kermis. We gaan voor kwaliteit en ontvangen graag gemotiveerde mensen, liever geen mensen die verplicht een beurs bezoeken."

Sinanovic weet als geen ander hoe die mensen te bereiken. "Voordat de beurs plaatsvindt, maken we reclame in alle regionale media; wie op zoek is naar werk kan niet om de beurs heen. Dat heeft effect, op alle edities tot nu toe mochten we enkele duizenden bezoekers ontvangen. We houden de drempel laag. De Banenbeurs heft geen entreegeld, vraagt van bezoekers geen persoonlijke gegevens en biedt gratis kinderopvang aan."

Zichtbaar in de media en makkelijk te bereiken in de regio, op een voor alle bezoekers herkenbare locatie. "Banenbeurs 020 in de Heineken Music Hall, 010 in de monumentale Van Nelle Ontwerpfabriek en 030 in stadion Galgenwaard. Inmiddels zijn ook 040 in Eindhoven en 036 in Almere/Flevoland een feit. Onze ambitie is om op termijn in elke grote stad in Nederland een eigen editie te organiseren. De Banenbeurs wil waarmaken dat iedereen zijn nieuwe baan in de regio kan vinden. Een groot aantal exposanten heeft de kracht van die leus al kunnen ondervinden. Bedrijven die landelijk opereren presenteren zich inmiddels op de diverse regio-edities, andere bedrijven zagen tijdens de beurs in hun regio het gros van de vacatures opgevuld. Kortom: Banenbeurs werkt, ook voor u!"

Kijk voor meer informatie over Banenbeurs 040 op www.banenbeurs040.nl of ga naar http://www.banenbeurs.eu voor alle edities in Nederland.

ingezonden persbericht