Gemeente Wassenaar

De eerste fase van het archeologisch onderzoek op voormalig marinevliegkamp Valkenburg is afgerond.

Het onderzoek heeft een aantal interessante vondsten opgeleverd, waaronder een Romeinse Limes-weg

Ook is er meer bekend geworden over de omgeving van Romeinse militaire kampementen. Op maandag 5 juli aanstaande vertellen de archeologen meer over hun vondsten. Die dag is iedereen vanaf 20.00 uur van harte welkom in sport- en recreatiecentrum De Terp, Kerkweg 3 te Valkenburg.

Tijdens de avond geeft gemeentelijk archeoloog Boudewijn Voormolen een toelichting op het onderzoek en de vondsten. Ook is projectmanager Martien Reissenweber aanwezig om kort over de stand van zaken van Project Locatie Valkenburg toe te lichten. Na het (korte) formele gedeelte bestaat de mogelijkheid om de vondsten van dichtbij te bekijken. De Romeinse weg zal iteraard niet te bezichtigen zijn in De Terp, maar scherven en andere oorwerpen uit onder meer de Bronstijd, IJzertijd en de Romeinse tijd staan
in vitrinekasten tentoongesteld. Naast Boudewijn Voormolen, zijn ook Tom Hazenberg van Hazenberg Archeologie en Adrie Tol van Archol aanwezig om op individuele basis bij de voorwerpen zelf een toelichting te geven en vragen te beantwoorden. De bijeenkomst zal rond 22.00 uur eindigen.