Gemeente Edam-Volendam

Uitnodiging voorlichtingsavond ´Heb jij iets op met je kind?'

U heeft een kind van 15, 16 of 17 jaar oud. Op die leeftijd verandert er veel bij uw kind zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal. Hun manier van denken, hun gevoelens en gedrag en hoe ze de wereld zien. Alles wordt anders. De kans bestaat dat uw kind gaat drinken, blowen of andere drugs gaat gebruiken. Daarbij hoort soms ook het gokken op allerlei sportuitslagen of kaartspelen.

Experimenteren
De drang om te experimenteren valt samen met de puberteit. In deze levensfase gaan jongeren op zoek naar zichzelf. Daarvoor is het noodzakelijk dat ze loskomen van hun ouders en dat ouders losser komen te staan van hun kinderen. Maar hoe houdt u als ouder experimenteergedrag in de hand? U wilt toch het beste voor uw kind en ziet het liefst zo min mogelijk alcoholgebruik, gokgedrag en helemaal geen drugsgebruik. Om dat te bereiken wilt u tactisch en respectvol met uw kind omgaan. U wilt zijn of haar vertrouwen hebben, zodat uw kind open is en open staat voor uw goede raad.

Uitnodiging ouderbijeenkomst
In het kader van het gemeentelijk beleid alcoholontmoediging en drugsbestrijding bieden wij u hiervoor informatie en praktische handvatten. U bent hierbij van harte uitgenodigd op:

MAANDAG 5 JULI - in de aula van het Don Bosco College (Volendam). Vanaf 18.45 bent u welkom. Het programma start om 19.00 uur tot 20.30 uur.

De toegang is gratis. U hoeft zich niet aan te melden. Iedere bezoeker ontvangt kosteloos een informatiepakket, met zinvolle raadgevingen en tips.

Wat gebeurt er tijdens deze bijeenkomst?
Onder het motto `Heb jij iets op met je kind?´ gaan professionals en ervaringsdeskundigen in op het experimenteren met alcohol, drugs en gokken. Ze vertellen u hoe u `ontsporingen' kunt helpen voorkomen en tegelijkertijd de relatie met uw kind optimaal houdt. Maar ook hoe echte verslaving de pas kan worden afgesneden. En wanneer het onverhoopt toch mis gaat, hoe professionele hulpverlening werkt.