Gemeente Lopik

GEMEENTE Onderwerp: Informatieavond Uitweg 6 juli 2010 LOPIK
De gemeente Lopik nodigt inwoners van de kern Uitweg en andere belangstellenden uit voor een informatieavond op 6 juli 2010 in Buurthuis P Uitweg. Tijdens deze avond zullen Woningbouwvereniging Lopik, Stigter's Projectontwikkeling en de gemeente Lopik een samenwerkingsovereen- komst ondertekenen. Daarnaast wordt het stedenbouwkundig plan E toegelicht en inzicht gegeven in de planning van de werkzaamheden.

De gemeente Lopik wil graag woningen bouwen in Uitweg. Extra woningen zijn R nodig om de kern vitaal te houden en jong en oud ook in de toekomst de mogelijkheid te bieden in Uitweg te wonen. De bouwplannen zijn in een pril stadium. Er zijn nog geen tekeningen van woningen en ook de koopprijzen zijn S nog niet bekend. Toch wil de gemeente Lopik haar inwoners in deze fase al informeren over de plannen tijdens een informatieavond op dinsdag 6 juli 2010 om 19.30 uur in Buurthuis Uitweg, Uitweg 6 in Lopikerkapel.

B Met Woningbouwvereniging Lopik en Stigter's Projectontwikkeling heeft de gemeente Lopik op 23 juni 2008 een intentieovereenkomst gesloten. Vervolgens is gewerkt aan het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst zijn de rechten en plichten over en weer vastgelegd. Deze E samenwerkingsovereenkomst zal aan het begin van de informatieavond worden ondertekend.

Partijen hebben daarnaast overeenstemming bereikt over een stedenbouwkundig R plan dat voorziet in de bouw van circa 44 woningen. Daarvoor zal een tweede ontsluiting voor de kern worden aangelegd. Het speelterrein aan de zuidkant zal worden verplaatst naar een plek in de uitbreidingslocatie aan de noordoostzijde van Uitweg. Op het huidige speelterrein zullen zeven woningen worden gebouwd. I De gemeenteraad heeft hiervoor op 7 juli 2009 een bijdrage van 400.000,- beschikbaar gesteld. Met die bijdrage zijn de plannen financieel haalbaar. Het stedenbouwkundig plan zal tijdens de informatieavond nader worden toegelicht. Ook zal meer inzicht worden gegeven in de planning van de werkzaamheden. C
De informatieavond start op 6 juli 2010 om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur. De inwoners van Uitweg ontvangen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.

H Lopik, 24 juni 2010